Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: O βραδύπους καγκελάριος Olaf Scholz στο Καρναβάλι

Γερμανία: O βραδύπους καγκελάριος Olaf Scholz στο Καρναβάλι
Φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, άφθονη μπίρα και επίκαιρα πολιτικά μηνύματα τη Δευτέρα στους εορτασμούς για το παραδοσιακό Καρναβάλι της Ρηνανίας
Λιλιπούτειοι πυροσβέστες, εβδομηντάχρονα στρουμφάκια, ερωτευμένα ζευγάρια δεινόσαυρων…
Tα πάντα βλέπει κανείς σήμερα στους δρόμους της Ρηνανίας, καθώς κορυφώνονται οι εορτασμοί για το Καρναβάλι, με μεγαλοπρεπείς παρελάσεις.
Πολύχρωμες στολές, ηχηρά εμβατήρια και πολλή, μα πάρα πολλή μπύρα.
Υπό καταρρακτώδη βροχή είχαν αρχίσει οι εορτασμοί την Πέμπτη.
Σήμερα μία σχετικά ήπια ημέρα βγάζει τον κόσμο στους δρόμους, αν και δεν λείπουν οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Καραμέλες και σοκολάτες για τους …πιστούς

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι ξεφαντώνουν στην Κολωνία, στην παραδοσιακή διαδρομή οκτώ χιλιομέτρων που συνδέει τον φημισμένο καθεδρικό ναό της πόλης, την παλαιά αγορά, το Δημαρχείο, το μέγαρο της Δυτικογερμανικής Ραδιοφωνίας (WDR) και άλλα τοπόσημα της περιοχής.
Παρελάσεις γίνονται και στο Μάιντς, στο Άαχεν και σε άλλα προπύργια του Καρναβαλιού. Ρεκόρ συμμετοχής καταγράφει φέτος η Βόννη, με 138 άρματα και πάνω από 200.000 θεατές.
Σύμφωνα με την παράδοση, όσοι ανεβαίνουν στα άρματα «ραίνουν» τους θεατές με καραμέλες, γλυφιτζούρια, σοκολάτες και άλλα δωράκια.
Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι μόνο σήμερα θα μοιραστούν στον κόσμο πάνω από 300 τόνοι καραμέλες και 700.000 σοκολάτες.
Στην πρώτη γραμμή των καρναβαλιστών εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέντρικ Βυστ, μεταμφιεσμένος και αυτός.
Άλλωστε στη Γερμανία κορυφαίοι πολιτικοί πρωτοστατούν στους εορτασμούς του Καρναβαλιού.

Ο καγκελάριος ως …βραδύπους

Το παρών στις παρελάσεις δίνουν ο καγκελάριος Olaf Scholz και κορυφαίοι υπουργοί της «συγκυβέρνησης» στο Βερολίνο.
Όχι βέβαια διά ζώσης, αλλά ως γιγαντιαίες φιγούρες στα άρματα του Καρνάβαλου.
Στη Ρηνανία το Καρναβάλι έχει και πολιτικό χαρακτήρα, σατυρίζει τους ισχυρούς, αλλά ενίοτε στέλνει διφορούμενα μηνύματα.
Ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Scholz, για παράδειγμα, απεικονίζεται ως βραδύπους.
Σε πρώτη ματιά η εικόνα δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτική. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στο ζωικό βασίλειο ο βραδύπους θεωρείται πρότυπο στην εξοικονόμηση ενέργειας…
Η «Πράσινη» υπουργός Εξωτερικών Analena Baerbok έχει την τιμητική της ως ελέφαντας, σε υαλοπωλείο προφανώς.
Πρόκειται για έμμεση κριτική ή μήπως για προειδοποίηση προς τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού, καθότι ο ελέφαντας «δεν ξεχνάει ποτέ»;
Όσο για τον υπουργό Οικονομικών Christian Lindner απαθανατίζεται ως κουμπαράς-γουρουνάκι, που επιτηρεί με άγρυπνο βλέμμα το «φρένο του χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης