Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Θεωρίες συνωμοσίας τα περί ρωσοαμερικανικών επαφών στην Ουκρανία

Zakharova: Θεωρίες συνωμοσίας τα περί ρωσοαμερικανικών επαφών στην Ουκρανία
Όπως υπενθύμισε η Zakharova, αρχικά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας διακόπηκαν από τη βρετανική πλευρά
«Τα δημοσιεύματα για ρωσοαμερικανικές επαφές στην Ουκρανία είναι θεωρίες συνωμοσίας», ξεκαθάρισε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σχολιάζοντας έτσι τις πληροφορίες ότι η Ρωσική Ομοσπονδία φέρεται να έστειλε μηνύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023 σχετικά με την ετοιμότητά της να εξετάσει τρόπους επίτευξης εκεχειρίας στην Ουκρανία, αλλά η Ουάσιγκτον τους απέρριψε.
Όπως υπενθύμισε η Zakharova, αρχικά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας διακόπηκαν από τη βρετανική πλευρά.
"Στη συνέχεια, η απαγόρευση των διαπραγματεύσεων κατοχυρώθηκε σε νομικό, νομοθετικό επίπεδο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είπαμε επίσης ότι δεν ήμασταν εμείς που σταματήσαμε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Απλώς απαντήσαμε στις προτάσεις της Ουκρανίας για το κείμενο [της συνθήκης], και εκεί ήταν που όλα τελείωσαν λόγω της πίεσης της Δύσης στον [Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky και στο καθεστώς του Κιέβου. 
Πρόκεται για... κουτσομπολιά, φήμες, ας πούμε, και ίσως λόγω παραλείψεων να χτίζονται γύρω από αυτό, θεωρίες συνωμοσίας», είπε η διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης