Τελευταία Νέα
Διεθνή

O ακτιβιστής Michael Burry, που «είδε» το κραχ του 2008, ταρακουνά πάλι τις αγορές – Μεγάλο σορτάρισμα σε Amazon, Alphabet, Tesla

O ακτιβιστής Michael Burry, που «είδε» το κραχ του 2008, ταρακουνά πάλι τις αγορές – Μεγάλο σορτάρισμα σε Amazon, Alphabet, Tesla
Ο Big Short βγήκε για ψώνια και αγόρασε Amazon και Alphabet.
Στα παλιά του… κόλπα επιστρέφει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Michael Burry το 2024…
O Burry, ο γιατρός που έγινε επενδυτής, έκανε όνομα το 2008, όταν προέβλεψε σωστά την κρίση και σόρταρε την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ.
Έκτοτε δραστηριοποιείται κατά διαστήματα στο χρηματιστήριο καθώς και στο X…
Μέχρι σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως στο χαρτοφυλάκιό του έχει μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές, που αφορούν νικητές αλλά και φαινομενικά χαμένους.
Οι τελευταίες ενέργειές του και οι καρποί της short νοοτροπίας του αποκαλύφθηκαν ξανά στα αρχεία του 13-F που δημοσιεύτηκαν στις 14 Φεβρουαρίου… Και αναμένεται να ταρακουνήσουν τις αγορές.

Τι αγόρασε…

Ο Big Short βγήκε, λοιπόν, για ψώνια το περασμένο τρίμηνο και αγόρασε Amazon και Alphabet.
Επίσης, ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιό του διευρύνοντας τις θέσεις του από 13 σε 25, γεγονός που υπερδιπλασίασε τη συνολική του αξία από 44 εκατομμύρια δολάρια σε 95 εκατομμύρια δολάρια (άνευ δικαιωμάτων προαίρεσης).
Οι νέες θέσεις της Scion Asset Management περιλαμβάνουν επίσης Oracle, Citigroup, CVS, MGM Resorts, Warner Bros Discovery και Toast.
Το fund αύξησε επίσης τις θέσεις του (ύψους 6 εκατ. δολ.) στην Alibaba και στο JD.com.
Εν τω μεταξύ, εγκατέλειψε μετοχές όπως η Crescent Energy, η Stellantis και η Hudson Pacific Properties.
Πέρα από τα παραπάνω, ο Burry αγόρασε put options στο iShares Semiconductor ETF της BlackRock το γ’ τρίμηνο του περασμένου έτους.
Το στοίχημά του ενάντια στο fund, το οποίο πλέον συμπεριλαμβάνει την Nvidia ως τη μεγαλύτερη συμμετοχή του με στάθμιση άνω του 10%, «εξαφανίστηκε».
Πάντως, οι Big Tech αγορές της Scion το περασμένο τρίμηνο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, δεδομένου ότι ο Burry είχε προβλέψει ότι η έκρηξη των τεχνολογικών μετοχών δεν θα διαρκέσει και τα ονόματα με τις υψηλότερες πτήσεις στην αγορά θα έλθουν αντιμέτωπα με την καταστροφή.
Michael Burry's Strategic Exits and New Positions Highlight Q4 Moves, Stellantis NV Takes a -7.73% Hit
Ειδικότερα…

Στο χαρτοφυλάκιο του Michael Burry (Trades, Portfolio) προστέθηκαν 18 νέες μετοχές το τελευταίο τρίμηνο.
Αξιοσημείωτες νέες θέσεις είναι:
• HCA Healthcare Inc (NYSE:HCA), με 20.000 μετοχές, που αποτελούν το 5,72% του χαρτοφυλακίου, αξίας 5,41 εκατ. $.
• Oracle Corp (NYSE:ORCL), που περιλαμβάνει 50.000 μετοχές και αντιπροσωπεύει περίπου το 5,57% του χαρτοφυλακίου, συνολικής αξίας 5,27 εκατ. $.
• Citigroup Inc (NYSE:C), με 100.000 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 5,44% του χαρτοφυλακίου και συνολική αξία 5,14 εκατ. $.

Ο Burry ενίσχυσε επίσης τα μερίδιά του σε μερικές υπάρχουσες συμμετοχές:

• Η JD.com Inc (NASDAQ:JD) είδε επιπλέον 75.000 μετοχές, ανεβάζοντας το σύνολο σε 200.000 μετοχές. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 60% στον αριθμό των μετοχών και μια επίδραση 2,29% στο τρέχον χαρτοφυλάκιο, αξίας 5,78 εκατομμυρίων δολαρίων.
• Η Alibaba Group Holding Ltd (NYSE:BABA) αυξήθηκε κατά 25.000 μετοχές, φτάνοντας συνολικά τις 75.000 μετοχές.
Αυτή η προσαρμογή σηματοδοτεί αύξηση 50% στον αριθμό των μετοχών, συνολικής αξίας 5,81 εκατ. $.

Αποχώρησε το τέταρτο τρίμηνο του 2023 από:

• Stellantis NV (NYSE:STLA): Πωλήθηκαν και οι 400.000 μετοχές, με αποτέλεσμα επίπτωση -7,73% στο χαρτοφυλάκιο.
• Euronav NV (NYSE:EURN): Σύνολο 250.000 μετοχών ρευστοποιήθηκε, προκαλώντας αντίκτυπο -4,15% στο χαρτοφυλάκιο.

Μείωσε θέσεις σε

• Η Nexstar Media Group Inc (NASDAQ:NXST) κατά 16.151 μετοχές, -33,2%, επηρεάζοντας το χαρτοφυλάκιο κατά -2,34%.
Η μετοχή διαπραγματεύτηκε με μέση τιμή 146,43 δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου και απέδωσε 13,09% τους τελευταίους τρεις μήνες και 7,48% από το έτος μέχρι την ημερομηνία.
• Booking Holdings Inc (NASDAQ:BKNG) κατά 250 μετοχές ή -16,67%, με αντίκτυπο -0,78% στο χαρτοφυλάκιο.
Η μέση τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής ήταν 3.118,13 $ κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με αποδόσεις 17,54% τους τελευταίους τρεις μήνες και 5,16% σε ετήσια βάση.

Συνεπώς, το δ’ τρίμηνο του 2023, το χαρτοφυλάκιο του Michael Burry (Trades, Portfolio) περιλάμβανε 25 μετοχές.
Οι κορυφαίες συμμετοχές του ήταν 6,15% στην Alibaba Group Holding Ltd (NYSE:BABA), 6,11% στην JD.com Inc (NASDAQ:JD), 5,72% στην HCA Healthcare Inc (NYSE:HCA), 5,57% στην Oracle Corp (NYSE: ORCL) και 5,44% στη Citigroup Inc (NYSE:C).
Οι επενδύσεις επικεντρώνονται κυρίως σε οκτώ κλάδους: Consumer Cyclical, Healthcare, Communication Services, Technology, Financial Services, Industries, Energy και Consumer Defensive.
Michael Burry's Strategic Exits and New Positions Highlight Q4 Moves, Stellantis NV Takes a -7.73% Hit
Michael Burry's Strategic Exits and New Positions Highlight Q4 Moves, Stellantis NV Takes a -7.73% Hit
Κερδισμένος


Δεδομένου ότι ο Burry είναι διάσημος για το «Big Short» του το 2008, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι προοπτικές του για το 2024 είναι πτωτικές.
Ωστόσο, αν είχε αποφασίσει να ενεργήσει σύμφωνα με τις προβλέψεις του, είναι πιθανό ότι θα έγραφε σημαντικές απώλειες από κακώς επιλεγμένες short θέσεις.
Πράγματι, ο Burry είχε ένα χαμένο στοίχημα ενάντια στο iShares PHLX Semiconductor ETF (SOXX) – ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια αμοιβαίων κεφαλαίων ημιαγωγών (ETF) – το 2023, αλλά το χρηματιστήριο τα πάει αρκετά καλά το 2024.
Από την άλλη πλευρά, τη φετινή χρονιά έχουν προκύψει κάποιες δυνατές ευκαιρίες για shorting.
Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων (EV) του Elon Musk, Tesla (NASDAQ: TSLA), η οποία έχει υποχωρήσει 22,08% από την 1η Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η διάσημη αρκούδα δεν έχασε χρήματα.
Υπενθυμίζεται πως η Burry's Scion Asset Management κατείχε μια μεγάλη short θέση στην Tesla μόλις το 2021, και ο ίδιος ο επενδυτής είχε προηγουμένως επικρίνει τόσο τον Musk όσο και την εταιρεία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης