Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το γερμανικό περιοδικό Focus αποθεώνει το ελληνικό μοντέλο στην ηλεκτροκίνηση

Το γερμανικό περιοδικό Focus αποθεώνει το ελληνικό μοντέλο στην ηλεκτροκίνηση
Πιο ελκυστικό από το γερμανικό, το ελληνικό μοντέλο
Σχετικά Άρθρα
Εκτενές δημοσίευμα για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα αφιερώνει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Focus, συγκρίνοντας μάλιστα το ελληνικό παράδειγμα με τη Γερμανία.
Η Ελλάδα φαίνεται να υπερέχει:
«Αντί να χρησιμεύει ως πρότυπο το γερμανικό παράδειγμα στην Ελλάδα, το μοντέλο αυτό χλευάζεται. "Γερμανία: Απιαστο όνειρο οι 15 εκατ. πωλήσεις ηλεκτρικών μέχρι το 2030", ήταν ο τίτλος του εξειδικευμένου περιοδικού για αυτοκίνητα Autotriti στις 5 Φεβρουαρίου. "Γερμανία: Ξεθωριάζει το όνειρο για τα ηλεκτρικά οχήματα" έγραψε δύο ημέρες νωρίτερα μια από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα, το in.gr.
Η απότομη ακύρωση των γερμανικών επιδοτήσεων στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το θέμα των σχετικών άρθρων.
Η Ελλάδα έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο το τρέχον πρόγραμμα επιδότησης της ηλεκτροκίνησης παρατάθηκε μέχρι τις 30 Απριλίου. Παρέχεται επιδότηση έως και 8.000 ευρώ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έως 800 ευρώ για τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Οι επιδοτήσεις ισχύουν και για τα επαγγελματικά οχήματα».
Και λίγο παρακάτω, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα σημειώνει: «Ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζει να αυξάνεται. Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας για την ελκυστικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα είναι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας». Το άρθρο κλείνει με τη διαπίστωση ότι οι Έλληνες σήμερα διαβάζουν για τις δυσοίωνες προοπτικές στη Γερμανία, εκεί που πριν από λίγα χρόνια αναφέρονταν οι γερμανικές επιτυχίες. "Περίπου το 15% των εταιρειών στη Γερμανία αντιμετωπίζει προβλήματα, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη", έγραφε ο Οικονομικός Ταχυδρόμος την περασμένη Παρασκευή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης