Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο Joe Biden ενημερώθηκε για τον θάνατο του Navalny

Λευκός Οίκος: Ο Joe Biden ενημερώθηκε για τον θάνατο του Navalny
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken, απαντώντας νωρίτερα σε αναφορές ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, πέθανε στη φυλακή, είπε στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στο Μόναχο της Γερμανίας την Παρασκευή ότι «η Ρωσία είναι υπεύθυνη για αυτό»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενημερώθηκε για τον θάνατο του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Navalny, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Έως στιγμής δεν έγινε γνωστή η αντίδραση του αμερικανού προέδρου.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken, απαντώντας νωρίτερα σε αναφορές ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, πέθανε στη φυλακή, είπε στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στο Μόναχο της Γερμανίας την Παρασκευή ότι «η Ρωσία είναι υπεύθυνη για αυτό».
Αν και ο Blinken είπε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εργάζονται για να επιβεβαιώσουν τον θάνατο του Navalny κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ θεωρούν τη Ρωσία ως υπεύθυνη για τον θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης.
«Για περισσότερο από μια δεκαετία, η ρωσική κυβέρνηση — (ο Ρώσος πρόεδρος) Putin— δίωκε, δηλητηρίασε και φυλάκισε τον Navalny και τώρα αναφέρει τον θάνατό του. Πρώτα και κύρια, αν αυτές οι αναφορές είναι ακριβείς, η καρδιά μας είναι στη σύζυγό του και στην οικογένειά του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης