Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία ζητά βοήθεια από τον Elon Musk - Να εμποδίσει τη χρήση του Starlink από τους Ρώσους

Η Ουκρανία ζητά βοήθεια από τον Elon Musk - Να εμποδίσει τη χρήση του Starlink από τους Ρώσους
Η SpaceX στην οποία ανήκει το σύστημα Starlink έχει διαβεβαιώσει πως δεν συναλλάσσεται με το Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα

Να εμποδίσει τη χρήση από τις ρωσικές δυνάμεις τερματικών του συστήματος δορυφορικής επικοινωνίας Starlink σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, ζητά το Κίεβο από την SpaceX του Elon Musk, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της ουκρανικής κυβέρνησης.
Τερματικά Starlink χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 και ήταν ζωτικής σημασίας για τις επικοινωνίες στα πεδία των μαχών.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας Kirill Bundanov είχε δηλώσει πρόσφατα στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούσαν χιλιάδες τερματικά Starlink τα οποία απέκτησαν με τη βοήθεια μεσαζόντων.
Η SpaceX στην οποία ανήκει το σύστημα Starlink έχει διαβεβαιώσει πως δεν συναλλάσσεται με το Κρεμλίνο ή με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης και υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Mihailo Fedorov, ανέφερε σήμερα ότι το Κίεβο είχε απευθυνθεί στην SpaceX προτού ακόμη γίνει γνωστή η χρήση τερματικών Starlink από τα ρωσικά στρατεύματα.
«Βρήκαμε έναν αλγόριθμο και καταθέσαμε πρόταση στην SpaceX, είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια περιστατικά», τόνισε ο Mihailo Fedorov, υπενθυμίζοντας ότι «η SpaceX έχει κάνει κάτι ανάλογο με την ισραηλινή κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης