Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Είχαμε βαρύτατες συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία- Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι

Παραδοχή Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Είχαμε βαρύτατες συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία- Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι
«Οι συνέπειες μας επηρέασαν πολύ εδώ στη Γερμανία γιατί δεν ήμασταν καλά προετοιμασμένοι» τόνισε ο Γερμανός Καγκελάριος
Οι συνέπειες της σύγκρουσης στην Ουκρανία αποδείχθηκαν βαρύτατες για τη Γερμανία, η οικονομία της οποίας δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο, παραδέχτηκε ο καγκελάριος Olaf Scholz, τοποθετούμενος σε συνέδριο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εργοδοτών.
«Οι συνέπειες […] μας επηρέασαν πολύ εδώ στη Γερμανία γιατί δεν ήμασταν καλά προετοιμασμένοι», τόνισε σχετικά.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε να λάβει γρήγορα όλα τα μέτρα, ιδίως, όσον αφορά «την ταχεία κατασκευή τερματικών σταθμών για υγροποιημένο φυσικό αέριο και βρήκε νέους προμηθευτές ενέργειας.»
Όπως σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson, η Γερμανία αγοράζει τώρα LNG σε εξωφρενικές τιμές στην Ευρώπη, γεγονός που μειώνει το επίπεδο της ανταγωνιστικότητάς της και της οικονομίας συνολικά στο μηδέν.
Όμως, σύμφωνα με τον Γερμανό Καγκελάριο, η σημερινή γερμανική κυβέρνηση δεν καθοδηγείται από τα εθνικά συμφέροντα, αλλά από τα συμφέροντα της συλλογικής Δύσης.
Μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης, οι δυτικές χώρες αύξησαν την πίεση των κυρώσεων στη Μόσχα, αλλά αυτό επέφερε σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τον Putin, ο κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους είναι να επιδεινώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ακόμα και υπ' αυτές τις συνθήκες, η Ρωσία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους περιορισμούς, τόνισε η Μόσχα, ενώ η Δύση δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί την αποτυχία της αντιρωσικής πολιτικής της επιβολής κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης