Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικός Αρμαγεδδώνας στη Zaporizhia, έρχεται κολασμένη καταιγίδα πυρός – Διαλυμένοι οι Ουκρανοί, τελειώνουν όλα

Ρωσικός Αρμαγεδδώνας στη Zaporizhia, έρχεται κολασμένη καταιγίδα πυρός –  Διαλυμένοι οι Ουκρανοί, τελειώνουν όλα
Διερευνητικές επιθέσεις των Ρώσων στο Rabotino – Έρχεται μεγάλη ρωσική επιχείρηση σύντομα - Αδυναμία Ουκρανών να κρατηθούν στις μάχες
Σχετικά Άρθρα
Μετά τη νίκη στην Avdiivka, ο ρωσικός στρατός στρέφει το ενδιαφέρον του στην κατεύθυνση Zaporizhia και ειδικότερα στον οικισμό Rabotino όπου και επιτίθεται ενώ την ίδια ώρα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δείχνουν να μην μπορούν να κρατήσουν καμία θέση.
Οι Ρώσοι μάλιστα έφτασαν στα νότια και νοτιοανατολικά προάστια του οικισμού.
Τα συντάγματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας και άλλες ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πάνω από 2 χιλιόμετρα σε λιγότερες από δύο μέρες, σύμφωνα με στρατιωτικούς ανταποκριτές.
Ορισμένα ρωσικά κανάλια ανέφεραν, επικαλούμενα ουκρανικές πηγές, ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εισήλθαν στο Robotino από τα δυτικά.
Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται έτσι σε επίθεση από τρεις κατευθύνσεις.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις φτάνουν στην πρώτη γραμμή Surovikin – Αρμαγεδδώνα, που είχε ορίσει ο πρώην αρχιστράτηγος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Το Robotino θεωρείται ότι κατά πάσα πιθανότατα είναι ακόμα στη «γκρίζα ζώνη».
Ως προς τις επιβεβαιωμένες επιτυχίες, μπορούμε να αναφέρουμε την αποκατάσταση των θέσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της πρώτης «Γραμμής Surovikin» ανατολικά του χωριού.
Εξάλλου οι ρωσικές δυνάμεις κινήθηκαν βόρεια του Rabotino προς την κατεύθυνση της Novodanilovka με ουκρανικές πηγές να επιβεβαιώνουν αυτές τις πληροφορίες.
Το κανάλι Telegram Skhidny Front ανέφερε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αποκαθιστούν τον έλεγχο στην πρώτη γραμμή άμυνας, την οποία κατέλαβαν οι Ουκρανοί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής επίθεσης.
Τώρα οι Ρώσοι ελέγχουν τα ύψη μεταξύ Verbov και Robotino.

russia_avdiivka.JPG

Οι Ρώσοι επιτίθενται σε πέντε επιθέσεις

«Προς το παρόν οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν διερευνητικές επιθέσεις.
Θα προχωρήσουν σε επιχειρήσεις επίθεσης πολύ σύντομα, σε πολλές θέσεις» αναφέρουν ρωσικές πηγές.
Η Ρωσία επιτίθεται σε πέντε κατευθύνσεις διερευνώντας το αδύναμο σημείο της Ουκρανίας
Είναι πλέον σημαντικό για τους Ουκρανούς να καθορίσουν την τοποθεσία της κύριας επίθεσης, αλλά οι Ρώσοι δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους.
Ο Dmitry Likhovoy, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού εκτίμησε ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση μέσω του Robotino προς το Orekhov.
Κατά τη γνώμη του, ο ρωσικός στρατός έχει μεγαλύτερη συσσώρευση στην κατεύθυνση Zaporizhia παρά στην Avdiivka.

Οι New York Times αναφέρουν πως η Ρωσία προχωρά σε πέντε κατευθύνσεις:

Avdiivka (στο Lastochkino),

Marinka,

Robotyne,

Kremensky ( Terny)

και Bakhmut ( Chasov Yar).


Ρωσία: Με 40.000 στη Zaporizhia και 110.000 σε Kupyansk - Krasny Liman


Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναπτύξει έως και 40.000 στρατιωτικούς στην κατεύθυνση της Zaporizhia και περίπου 110.000 κοντά στο Kupyansk και το Krasny Liman, σημειώνουν οι New York Times.
«Η κατάληψη της Avdiivka από τη Ρωσία είναι ένα στρατηγικό και συμβολικό πλήγμα για τον στρατό της Ουκρανίας.
Η Avdiivka ήταν ένα προπύργιο της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή του Donetsk προστατεύοντας αρκετές βασικές ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις πιο δυτικά και θέτοντας την κοντινή πόλη Donetsk που ελέγχεται από τη Ρωσία υπό συνεχή απειλή », σημειώνουν οι NYT.
tank_3.JPG

Απόλυτη ρωσική κυριαρχία

Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί απέτυχαν να «σταθεροποιήσουν το πεδίο της μάχης» στην Avdiivka λόγω της ισχνής δύναμης πυρός, που διαθέτουν εκτιμά ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών της CIA και άλλοτε επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter.
Υπενθυμίζεται ότι με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες οι Ρώσοι κατέλαβαν μία περιοχή 31,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων ως αποτέλεσμα της κατάληψης της πόλης από τους Ουκρανού.
Ο Ritter αποκάλυψε ότι οι Ουκρανοί έχασαν την Avdiivka για διάφορους λόγους, ο κυριότερος των οποίων είναι πως δεν έχουν πλέον την απαραίτητη δύναμη πυρός για να σταθεροποιήσουν το πεδίο της μάχης.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν άλλα βλήματα πυροβολικού που να τους επιτρέψουν να μείνουν το πεδίο της μάχης, να ανασχέσουν τις ρωσικές επιθέσεις και να υποστηρίξουν αντεπιθέσεις.
Δεν έχουν αεράμυνα για να εμποδίσουν τη ρωσική αεροπορία να εισέλθει και να κυριαρχήσει στο πεδίο της μάχης.

Έχουν ανεπαρκή drones για να αντικαταστήσουν την υποστήριξη πυροβολικού.
Με απλά λόγια, οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να κρατηθούν στο πεδίο της μάχης»
, επεσήμανε ο Ritter μιλώντας στο Sputnik.
Χαρακτηριστικά είπε ότι η Avdiivka είναι το Game Over των Ουκρανών.

Η αρχή του τέλους, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κρατηθούν στη μάχη

Όσον αφορά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, «ακόμη και όταν οι Ουκρανοί στρατιώτες χρησιμοποιούν τα drones επειδή δεν μπορούν να σταματήσουν τη ρωσική αεροπορία, οι χειριστές των drones στοχοποιούνται και εξοντώνονται», σύμφωνα με τον Ritter.
Υπενθύμισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα «απωθήθηκαν από την Avdeyevka, την βαριά οχυρωμένη, αν όχι την πιο ισχυρά οχυρωμένη, θέση σε ολόκληρη την ουκρανική αμυντική γραμμή».
Υπογράμμισε ότι κατά την κατάληψη της πόλης, οι Ρώσοι δεν υπέστησαν βαριές απώλειες όπως υποστηρίζουν οι Ουκρανοί.
«Η ρωσική δύναμη αυξάνεται καθημερινά. Όχι μόνο δεν υφίστανται τρομακτικές απώλειες στο πεδίο της μάχης, αλλά ενισχύονται», τόνισε ο Αμερικανός ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάληψη της Avdiivka θα μπορούσε να είναι «η αρχή του τέλους των Ουκρανών σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου τους».
«Η Avdiivka δεν είναι μια μεμονωμένη κατάσταση, είναι η κατάσταση που θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, μέχρι που ο ουκρανικός στρατός δεν θα είναι πλέον σε θέση να αναπτύξει μια συνεκτική άμυνα.
Εκείνη τη στιγμή, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα φτάσει στο τέλος, γιατί ο στόχος της αποστρατιωτικοποίησης θα είχε επιτευχθεί», υπογράμμισε ο Ritter.
Όπως τονίζει η Μόσχα η κατάληψη της Avdiivka κατέστησε δυνατή την απώθηση της πρώτης γραμμής μακριά από το Donetsk προστατεύοντας σημαντικά την πόλη από τρομοκρατικά χτυπήματα του καθεστώτος του Κιέβου.
Την ίδια ώρα η ρωσική ομάδα μάχης Tsentr (Κέντρο) του ρωσικού στρατού συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις για την περαιτέρω απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk από τους Ουκρανούς.

ukraine_6.jpg

Σε κατάσταση διάλυσης ο ουκρανικός στρατός

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξοργισμένες με την ανικανότητα των διοικητών και της πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας,
δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Alexander Mercouris στο κανάλι του στο YouTube στον απόηχο της πτώσης της σημαντικής πόλης Avdiivka.
«Η όλη κατάσταση γύρω από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έφτασε σε κρίση.
Είναι έξαλλοι με την ανικανότητα των διοικητών τους, είναι εξαγριωμένοι με την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας, είναι ακόμη πιο θυμωμένοι μαζί τους παρά με τους Ρώσους, αν αυτό είναι ακόμη δυνατό», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Βρετανό ειδικό, η κατάσταση στον ουκρανικό στρατό έχει γίνει καταστροφική.
Δεν πρόκειται απλώς για πτώση του ηθικού, οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι ήδη εξαγριωμένοι, εξήγησε.
Ο Mercouris επικαλούμενος ανώνυμη πηγή στην Ουκρανία πρόσθεσε ότι ορισμένες ταξιαρχίες είναι δυσαρεστημένες με αυτό που συμβαίνει και αρνούνται να υπακούσουν σε εντολές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης