Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το γαρ πολύ της θλίψεως - Budanov (Ουκρανία): Χάνουμε, αλλά η Ρωσία δεν θα πετύχει τους στόχους της… το 2024

Το γαρ πολύ της θλίψεως - Budanov (Ουκρανία): Χάνουμε, αλλά η Ρωσία δεν θα πετύχει τους στόχους της… το 2024
Δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές βλέπουν την ανάγνωση του Budanov ως το βέλτιστο, μάλλον υπεραισιόδοξο σενάριο για την Ουκρανία
Η απελευθέρωση της Avdiivka από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης την οποία εκκίνησε το Κρεμλίνο προ τριετίας, δηλοί πως το momentum έχει αλλάξει… και ευνοεί τους εξ Ανατολών μαχητές.
Μάλιστα, το συμπέρασμα αυτό αναγκάζονται να παραδεχτούν ακόμη και υψηλόβαθμοι Ουκρανοί αξιωματούχοι όπως ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, υποστράτηγος Kyrylo Budanov, που αναγνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο.
Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, όπου αναμειγνύει το ψεύδος με τη μισή αλήθεια, αναφέρει πως ο επαγγελματικός στρατός της Ρωσίας καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό τον πρώτο χρόνο της εισβολής, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα η Ρωσία ρίχνει ανεκπαίδευτους στρατεύσιμους σε αυτοκτονικές επιθέσεις.
Χρησιμοποιεί περισσότερες οβίδες πυροβολικού από ό,τι μπορεί να παράγει, και παρόλο που «έβγαλε» στο μέτωπο εκατοντάδες τανκς πέρυσι, τα περισσότερα από αυτά ήταν παλιά μοντέλα που βγήκαν από τις αποθήκες - ενώ μόνο 178 ήταν καινούργια.
Επίσης, λέει ο Budanov, οι πυραυλικές επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι ρωσικές προμήθειες έχουν εξαντληθεί.
Ως αποτέλεσμα, είπε ο Budanov, η Ρωσία δύσκολα θα επιτύχει τον κύριο στρατηγικό της στόχο να καταλάβει όλες τις ανατολικές περιοχές του Donetsk και του Luhansk φέτος.
«Δεν έχουν τη δύναμη» είπε.
Ωστόσο, δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές βλέπουν την ανάγνωση του Budanov ως το βέλτιστο, μάλλον υπεραισιόδοξο σενάριο για την Ουκρανία φέτος – αν όχι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πανικοβλημένους δυτικούς αξιωματούχους, ο Putin δεν έχει εγκαταλείψει τους μαξιμαλιστικούς του στόχους να υποτάξει την Ουκρανία, αλλά δεν έχει γενικό σχέδιο.
Φυσικά, ο ρωσικό γενικό επιτελείο και στοχοθεσία έχει και σχέδιο…
Αξίζει να σημειωθεί η αποτελεσματικότητά του, με πρόσφατο παράδειγμα την Avdiika που κατελήφθη σε διάστημα μηνών ενώ οχυρωνόταν επί εννέα χρόνια.

Βλέπει ρωσική συνωμοσία…

Παράλληλα με τις στρατιωτικές της επιθέσεις, είπε ο Budano, η Ρωσία επιδιώκει να προκαλέσει προβλήματα στην κοινωνία και τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Όπως σημείωσε, η Μόσχα ενεργοποίησε πρόσφατα ένα σχέδιο που συνδυάζει παραπληροφόρηση και απόπειρες δολοφονίας επιφανών Ουκρανών, σε μια προσπάθεια να σπείρει διχόνοια στην Ουκρανία και να αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα των στρατιωτών της χώρας.
Η κορύφωση θα ερχόταν την άνοιξη, είπε, και θα συνοδευόταν από ισχυρές στρατιωτικές επιθέσεις με στόχο την εκμετάλλευση οποιασδήποτε διαμάχης.
Φυσικά, ο Budanov σπεύδει να βαπτίσει το κρέας ψάρι, χαρακτηρίζοντας ρωσική συνωμοσία την έκδηλη απογοήτευση των Ουκρανών που έχουν συρθεί σε έναν οδυνηρό εμφύλιο κατά των Ρώσων αδελφών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης