Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: O Καγκελάριος Scholz διώκεται για συναυτουργία σε γενοκτονία

Γερμανία: O Καγκελάριος Scholz διώκεται για συναυτουργία σε γενοκτονία
Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους υποβάλλουν ποινική μήνυση κατά της καγκελαρίου και άλλων κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων
Σχετικά Άρθρα
Ομάδα νομικών καταθέτει ποινική μήνυση στον Γερμανό ομοσπονδιακό εισαγγελέα κατά ανώτερων γερμανών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του καγκελάριου Olaf Scholz, κατηγορώντας τους ότι «βοήθησαν και υποστήριξαν» τη γενοκτονία, που ισχυρίζονται, ότι διαπράττεται από το Ισραήλ στη Γάζα.
Η υπόθεση ανοίγεται εναντίον πολλών μελών του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, το οποίο κατευθύνει την πολιτική εθνικής ασφάλειας και επιτρέπει τις εξαγωγές όπλων, ανακοινώθηκε την Παρασκευή 23/2.
Εκτός από τον Scholz, κατηγορούνται η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, ο υπουργός Οικονομικών Robert Habeck, ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner και άλλοι.
Οι δικηγόροι πίσω από την υπόθεση εκπροσωπούν οικογένειες δύο Παλαιστινίων με ρίζες στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Παλαιστινιογερμανίδας μελετήτριας για τη μετανάστευση Nora Ragab.
«Εμείς, οι Παλαιστίνιοι της διασποράς, δεν θα σταθούμε δίπλα και θα παρακολουθήσουμε μια γενοκτονία που διαπράττεται κατά των οικογενειών και του λαού μας», τόνισε η Regab σε δήλωση της.
«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Σήμερα στοχεύουμε να καταστήσουμε τη γερμανική κυβέρνηση υπεύθυνη για τη συνενοχή της στη γενοκτονία στη Γάζα» υπογράμμισε.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Νομικής Υποστήριξης, το Παλαιστινιακό Ινστιτούτο Δημόσιας Διπλωματίας και ο «Νόμος για την Παλαιστίνη» με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο συμπεριλαμβάνονται στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστηρίζουν την υπόθεση.
Σε κοινή γραπτή τους δήλωση, ανέφεραν: «Το γερμανικό κράτος είναι μια από τις χώρες που έχει δείξει την ισχυρότερη πολιτική και υλική υποστήριξη στο Ισραήλ στην επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας και στους Παλαιστίνιους».
Πάντως, ο Alexander Gorski, ένας από τους δικηγόρους που υποστηρίζουν την υπόθεση, αναγνώρισε ότι «από νομική άποψη και δεδομένου του πολιτικού τοπίου στη Γερμανία, αυτή η υπόθεση θα είναι δύσκολη».
«Αλλά πιστεύουμε ότι είναι δική μας ευθύνη ως άτομα που εργάζονται στον δικαστικό τομέα να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι», εξήγησε στο Al Jazeera.
«Βλέπουμε μια γενοκτονία να καλύπτεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο, και παρά το γεγονός αυτό, η ισραηλινή κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζεται από άλλες χώρες και εξακολουθεί να λαμβάνει όπλα από αυτές», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις επιθέσεις της Hamas της 7ης Οκτωβρίου, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 1.139 άνθρωποι στο νότιο Ισραήλ, η ισραηλινή κυβέρνηση ανταπέδωσε με βίαιες επιδρομές στη Γάζα που μέχρι σήμερα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 29.000 Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης