Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με σκληρά αντίποινα για τη δέσμευση ρωσικών assets - Siluanov: Συμμετρική απάντηση

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με σκληρά αντίποινα για τη δέσμευση ρωσικών assets - Siluanov: Συμμετρική απάντηση
Ο υπ. Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι διεξάγει συζητήσεις με τους Κινέζους ομολόγους του σχετικά με τη δυνατότητα λήψης δανείων από το Πεκίνο σε γουάν
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία θα δώσει μια συμμετρική απάντηση σε κάθε ενέργεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που θα στοχεύει τα δεσμευμένα περιουσιακά της στοιχεία στο εξωτερικό, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov.
«Δεν έχουμε λιγότερα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία από όσα κατέχει η Δύση», δήλωσε ο Siluanov σε συνέντευξή του στην κρατική υπηρεσία ειδήσεων RIA Novosti που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Δεν διευκρίνισε ποια δυτικά περιουσιακά στοιχεία εννοούσε, αν και το RIA μετέδωσε ότι η απάντησή του ήταν απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τα δεσμευμένα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ρωσίας.

Δάνεια από την Κίνα

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι διεξάγει συζητήσεις με τους Κινέζους ομολόγους του σχετικά με τη δυνατότητα λήψης δανείων από το Πεκίνο σε γουάν.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλέστηκε τον Anton Siluanov, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη "εδώ και πολύ καιρό".
"Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόφαση", πρόσθεσε.
"Συζητήσαμε το θέμα αυτό στα τέλη του περασμένου έτους στο διυπουργικό διάλογο".

Ρωσία - Κίνα... συμμαχία

Η Μόσχα και το Πεκίνο παραμένουν στενοί σύμμαχοι, παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, με τον Vladimir Putin και τον Xi Jinping να περιγράφουν ο ένας τον άλλον ως σταθερούς φίλους.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι η αξία των εμπορικών συναλλαγών Κίνας-Ρωσίας έφθασε το 2023 στο ρεκόρ των 240 δισ. δολαρίων, αυξημένη κατά 26,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnewss.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης