Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): O θάνατος του Navalny είναι η συνέπεια μιας δικτατορίας

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): O θάνατος του Navalny είναι η συνέπεια μιας δικτατορίας
«Εγώ, όπως και όλοι οι άλλοι, θεωρώ ότι ήταν το καθεστώς που τον σκότωσε» τονίζει ο Γερμανός καγκελάριος
Το ρωσικό καθεστώς σκότωσε τον Alexei Navalny, επανέλαβε ο καγκελάριος Olaf Scholz και περιέγραψε για μία ακόμη φορά τη Ρωσία ως «δικτατορία».
Ο κ. Scholz απέρριψε επίσης εκ νέου το ενδεχόμενο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία και ξεκαθάρισε ότι το Βερολίνο δεν θα εγκρίνει για την ώρα την παράδοση πυραύλων «Taurus» στο Κίεβο.
«Εγώ, όπως και όλοι οι άλλοι, θεωρώ ότι ήταν το καθεστώς που τον σκότωσε», δήλωσε ο Scholz αναφερόμενος στον ρώσο αντιφρονούντα Alexei Navalny, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa.
«Η Ρωσία είναι μια δικτατορία. Και ο θάνατος του (A. Navalny) είναι η συνέπεια μιας δικτατορίας», πρόσθεσε ο καγκελάριος, απέφυγε ωστόσο να εκτιμήσει εάν το γεγονός θα αποδυναμώσει ή θα ενισχύσει τη ρωσική αντιπολίτευση.
«Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι όλοι όσοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση χρειάζονται πολύ θάρρος», σημείωσε ο κ. Scholz, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο ρώσος πρόεδρος και όσοι τον υποστηρίζουν πολιτικά, φοβούνται πλέον πολύ».
Αυτό φαίνεται, εξήγησε, από το γεγονός ότι ο μοναδικός προεδρικός υποψήφιος από την αντιπολίτευση τελικά αποκλείστηκε.

Δεν πρέπει να συνδεόμαστε σε κανένα σημείο με τους στόχους των Taurus

Ερωτώμενος σχετικά με το ουκρανικό αίτημα για παράδοση πυραύλων «Taurus», ο κ. Scholz αναφέρθηκε στον κίνδυνο να ερμηνευθεί ως εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο: «Δεν πρέπει να συνδεόμαστε σε κανένα σημείο με τους στόχους τους οποίους επιτυγχάνει αυτό το σύστημα», δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια του ουκρανικού στρατού με «Taurus» δεν αποτελεί την επόμενη επιλογή στην ημερήσια διάταξη.
«Αυτή η σαφήνεια είναι επίσης απαραίτητη. Είμαι έκπληκτος που κάποιοι άνθρωποι δεν συγκινούνται καθόλου, δεν σκέφτονται καν αν αυτό που κάνουμε θα μπορούσε υπό μία έννοια να θεωρηθεί ως συμμετοχή στον πόλεμο», πρόσθεσε ο Καγκελάριος, αναφερόμενος εμμέσως στην αντιπολίτευση, η οποία ζητά άμεση παράδοση των πυραύλων στην Ουκρανία.
«Πρόκειται για ένα όπλο μεγάλου βεληνεκούς και αυτό που κάνουν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των στόχων δεν μπορεί να γίνει από τη Γερμανία. Αυτό το ξέρουν όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο σύστημα» διευκρίνισε και δήλωσε «έκπληκτος» και «εκνευρισμένος» για το γεγονός ότι αυτό το ζήτημα επανέρχεται διαρκώς.
«Πολλοί παρακολουθούν τηλεόραση το βράδυ και ελπίζουν ότι ο καγκελάριος θα συγκρατήσει τα νεύρα του», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη φήμη ότι ο ίδιος ευθύνεται για την καθυστέρηση.
Ερωτώμενος σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο Olaf Scholz εμφανίστηκε πάντως βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα ολοκληρώσει κανονικά τη θητεία της το φθινόπωρο του 2025.
«Θα έβαζα και στοίχημα», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης