Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στα μάκρο - Στο -0,25% ο Dow, o Nasdaq +0,37%  

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στα μάκρο - Στο -0,25% ο Dow, o Nasdaq +0,37%   

Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…

Μεικτές εικόνα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, με το βλέμμα των επενδυτών να επικεντρωμένο στα μάκρο…
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,25% στις 38.972 μον., ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,17% στις 5.078 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,37% στις 16.035 μον.

Στο ταμπλό, οι Zoom και Hims and Hers Health σημείωσαν αύξηση 8% και 31% αντίστοιχα, χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα τα οποία δημοσίευσαν.
«Ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα αποδειχθεί μεγάλος καταλύτης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση» δήλωσε ο αναλυτής Mayfield. "Το PCE είναι, μακράν, το μεγαλύτερο πράγμα που πρέπει να προσέχουμε."

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,30% ενώ το 2ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,70%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1,6% στα 78,79 δολάρια και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,1% στα 2.041 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0848 δολ.

Στα μάκρο, ισχυρή πτώση, μεγαλύτερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές, σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2024.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, που αφορούν είδη μακράς διαρκείας, όπως αεροπλάνα και συσκευές, υποχώρησαν 6,1%, με τους αναλυτές να αναμένουν υποχώρηση κατά 5%.
Τον Οκτώβριο είχε καταγραφεί οριακή πτώση 0,3%.
Εξαιρουμένης της κατηγορίας των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν μόνο κατά 0,3%.
Αν εξαιρεθεί και η άμυνα, οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν βουτιά 7,3% τον Ιανουάριο.
Οι παραγγελίες μη αμυντικών κεφαλαιουχικών αγαθών εξαιρουμένων των αεροσκαφών αυξήθηκαν 0,1% τον περασμένο μήνα, μετά από πτώση 0,6% τον Δεκέμβριο.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των κατοικιών των ΗΠΑ αυξήθηκαν για ενδέκατο διαδοχικό μήνα τον Δεκέμβριο, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο ρεκόρ.
O δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller που αξιολογεί τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές ενισχύθηκε 0,2% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η άνοδος σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023 ανήλθε στο 6,1%.
Ο ευρύτερος εθνικός δείκτης κατέγραψε άνοδο των τιμών κατά 5,5% σε ετήσια βάση. Και οι δύο δείκτες βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Τροχιά υποχώρησης διέγραψε τον Φεβρουάριο 2024 η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες ανόδου.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε το Φεβρουάριο στις 106,7 μονάδες από την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Ιανουαρίου στις 110,9 μονάδες.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στις 115,0 μονάδες από την αρχική μέτρηση στις 114,8 μονάδες.

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Με οριακές μεταβολές διαπραγματεύτηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παλεύοντας για κατεύθυνση, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία των επιτοκίων της Fed.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,76% στις 17.556 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε -0,2% στις 7.683 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.948 με άνοδο +0,23%, ενώ στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,46% στις 32.706 μονάδες.

Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της Puma σημείωσε άνοδο 2,4% παρά το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών δήλωσε ότι αναμένει ένα ασθενέστερο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς οι αρνητικές συναλλαγματικές επιδράσεις συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις.
Η μετοχή της Munich Re σημείωσε άνοδο 1,5% αφού τα κέρδη του αντασφαλιστικού κολοσσού μειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2023, εν μέρει λόγω του τυφώνα Otis, αλλά και πάλι ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.
Είχε επίσης ανακοινώσει αργά τη Δευτέρα σχέδια να επιστρέψει περίπου 3,5 δισ. ευρώ στους μετόχους μέσω ενός νέου προγράμματος επαναγοράς και ενός αυξημένου μερίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης