Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nebenzya (Ρωσία - ΟΗΕ): Άδεια για τη δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων το ψήφισμα των ΗΠΑ

Nebenzya (Ρωσία - ΟΗΕ): Άδεια για τη δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων το ψήφισμα των ΗΠΑ
Η Ρωσία καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην υποστηρίξει το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Μέση Ανατολή
Η Ρωσία καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην υποστηρίξει το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Μέση Ανατολή, υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια άδεια για τη δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
"Το εναλλακτικό σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Γάζα που προτείνουν οι ΗΠΑ δεν περιέχει έκκληση για κατάπαυση του πυρός και αποσκοπεί στην επέκταση της ομπρέλας του ΟΗΕ πάνω από την ισραηλινή επιχείρηση στον θύλακα.
Δεν πρόκειται καθόλου για εναλλακτική λύση, αλλά για άλλη μια άδεια για τη δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων, την οποία οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να δώσουν στο Ισραήλ, καταθέτοντάς την αυτή τη φορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Καλούμε τα μέλη του Συμβουλίου να μην υποστηρίξουν αυτή την καταστροφική προσπάθεια", τόνισε στην ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
"Μπλοκάροντας τις διεθνείς προσπάθειες για να σταματήσει η βία στη Γάζα, η Ουάσιγκτον φέρει ακέραια την ευθύνη για τον πρωτοφανή αριθμό αμάχων θυμάτων αυτής της κλιμάκωσης, ο αριθμός των οποίων έχει ήδη πλησιάσει τις 30.000.
Αυτό είναι το τίμημα του αμερικανικού βέτο στο Συμβούλιο του ΟΗΕ", σημείωσε, προσθέτοντας ότι η επείγουσα κατάπαυση του πυρός και η συμμόρφωση του Ισραήλ με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο είναι "η μόνη και ζωτική επιταγή για να αποτραπεί η μαζική πείνα στη Γάζα".

Veto από τις ΗΠΑ

"Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες του Συμβουλίου για την έκδοση μιας τέτοιας απόφασης εμποδίστηκαν από τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ασκήσει τέσσερις φορές veto.
Με φόντο δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και πεινασμένους ανθρώπους στη Γάζα, η αμερικανική αντιπροσωπεία συνεχίζει να υποστηρίζει κυνικά ότι μια κατάπαυση του πυρός είναι σχεδόν επικίνδυνη, επειδή θα υπονομεύσει κάποια εύθραυστη αμερικανική διπλωματία επί του εδάφους", επεσήμανε ο διπλωμάτης.
Στις 20 Φεβρουαρίου, οι ΗΠΑ μπλόκαραν για άλλη μια φορά την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός σχεδίου απόφασης που ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Δεκατρία από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, ψήφισαν υπέρ του εγγράφου που υπέβαλε η Αλγερία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο απείχε και οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν veto στο ψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης