Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αργεντινή σε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για νέο δάνειο

Η Αργεντινή σε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για νέο δάνειο
Ο Javier Milei, βρίσκεται υπό πίεση μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας του
Η Αργεντινή διαπραγματεύεται ένα νέο πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναζητώντας μετρητά για να επιταχύνει την έξοδό της από τα capital controls, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείτα το Bloomberg.
Το Ταμείο πιέζει την κυβέρνηση να αφήσει το νόμισμα να υποτιμηθεί γρηγορότερα στο πλαίσιο της λεγόμενης "έρπουσας σύνδεσης" και να διατηρήσει τα επιτόκια πάνω από τον πληθωρισμό, που σήμερα κυμαίνεται γύρω στο 250%, δήλωσε ο αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί για να συζητήσει ευαίσθητες συνομιλίες.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής, υπό τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Javier Milei, διαμηνύει ότι θέλει να απαλλαγεί από τους ελέγχους κεφαλαίων της χώρας και περισσότερα χρήματα του ΔΝΤ προσφέρουν την ταχύτερη οδό προς αυτό.
Ο Javier Milei, βρίσκεται υπό πίεση μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας του, με την οικονομία να συρρικνώνεται και τις τιμές να εκτοξεύονται στα ύψη.
Η Αργεντινή οφείλει ήδη στο ΔΝΤ περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια, κληρονομιά ενός προηγούμενου προγράμματος που βγήκε εκτός τροχιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης