Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valdai Club: Η Δύση να λάβει σοβαρά υπόψη τo τελευταίο μήνυμα Putin τώρα, γιατί μετά θα είναι πολύ αργά... δεν θα υπάρξει άλλο

Valdai Club: Η Δύση να λάβει σοβαρά υπόψη τo τελευταίο μήνυμα Putin τώρα, γιατί μετά θα είναι πολύ αργά... δεν θα υπάρξει άλλο
Ο Putin προειδοποίησε τους δυτικούς ηγέτες στην ομιλία του ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλες τις αμυντικές της δυνατότητες εάν η Δύση εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη τα μηνύματα του Ρώσου προέδρου και να το πράξει τώρα, επισημαίνει ο Fyodor Lukyanov, διευθυντής έρευνας στο Ίδρυμα Ανάπτυξης και Υποστήριξης του Valdai Club αναλύοντας την ομιλία του Vladimir Putin στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση την Πέμπτη (29/2/2024).
Ο Putin προειδοποίησε τους δυτικούς ηγέτες στην ομιλία του ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλες τις αμυντικές της δυνατότητες εάν η Δύση εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, σημείωσε ο Lukyanov.
Μιλώντας για τις συνέπειες της άμεσης εμπλοκής της Δύσης στη σύγκρουση της Ουκρανίας, ο Ρώσος ηγέτης εννοούσε επίσης τις πρόσφατες παρατηρήσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για τη δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, επεσήμανε ο ειδικός.

Απάντηση στον Macron 

Στην ομιλία του και στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, ο Putin γνωστοποίησε ότι η Ρωσία θα θεωρούσε τέτοιες ενέργειες ως μεγάλης κλίμακας επιθετικότητα, τόνισε ο ειδικός.
«Αντίστοιχα, σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε αντίμετρα.
Ο Macron έλαβε έτσι μια απάντηση: ναι, θα αντιδράσουμε με οποιεσδήποτε μεθόδους, απλά μην έχετε αυταπάτες», είπε ο ειδικός.
«Ο Putin έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι η Ρωσία έχει όλες τις διαθέσιμες αμυντικές δυνατότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εάν η Δύση καταφύγει στην άμεση εμπλοκή της στη σύγκρουση στην Ουκρανία», πρόσθεσε.
Όσον αφορά στα περί πυρηνικής σύγκρουσης, ο Lukyanov τόνισε πως δεν έγινε λόγος για χρήση πυρηνικών όπλων.
«Είπε ότι η κλιμάκωση έχει και άλλα στάδια πριν τη μετάβασή της στην υψηλότερη φάση. Η Ρωσία έχει και άλλες μεθόδους για να χτυπήσει στόχους, εκτός από τα πυρηνικά όπλα. Είπε επίσης ότι νέοι οπλισμοί χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία στην επιχείρηση της Ουκρανίας» εξήγησε ο Lukyanov.

Παιχνίδι μηνυμάτων

Ένα παιχνίδι μηνυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη: η Δύση εξετάζει πώς αντιδρά η Ρωσία σε συγκεκριμένες δηλώσεις, είπε ο ειδικός.
«Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν αυτό το μήνυμα θα ακουστεί στη Δύση.
Γενικά, αυτό δεν είναι το πρώτο μήνυμα και ο Putin μίλησε για αυτό από την αρχή και σταδιακά αύξησε την εστίαση σε αυτό το γεγονός, αλλά, όπως βλέπουμε, όλα αυτά συνεχίζεται και δεν γίνεται αισθητό κανένα σημαντικό αποτρεπτικό αποτέλεσμα», επεσήμανε καλώντας τη Δύση αυτή τη φορά να λάβει σοβαρά υπόψη την τελευταία προειδοποίηση Putin.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε στις 26 Φεβρουαρίου ότι σε συνάντηση στο Παρίσι με εκπροσώπους περίπου 20 δυτικών χωρών για την περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία συζήτησε επίσης τη δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Είπε ότι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση δεν κατέληξαν σε απόφαση για αυτό το θέμα, αλλά αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.
Μετά τη διάσκεψη, οι εκπρόσωποι των περισσότερων από τις συμμετέχουσες χώρες δήλωσαν ότι δεν έχουν σχέδια να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία και, πολύ περισσότερο, αποδοκίμασαν τη συμμετοχή τους σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης