Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη για τον Obama - Υποχρέωσε τη CIA να ερευνήσει τον Trump, στόχος να ανακόψει την πορεία του προς τον Λευκό Οίκο

Αποκάλυψη για τον Obama - Υποχρέωσε τη CIA να ερευνήσει τον Trump, στόχος να ανακόψει την πορεία του προς τον Λευκό Οίκο
Η CIA επί Obama ζήτησε από ξένες υπηρεσίες να κατασκοπεύουν την εκστρατεία Trump
Η αποκάλυψη ότι η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, υπό την κυβέρνηση Obama, ζήτησε τη βοήθεια της συμμαχίας πληροφοριών «Five Eyes» για να παρακολουθήσει τους συνεργάτες του Donald Trump πριν από τις εκλογές του 2016 είναι μια ανατριχιαστική υπενθύμιση του τι μπορεί να κάνει το Deep State των ΗΠΑ για να πετύχει τους σκοπούς της (Οι χώρες Five Eyes είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία).
Την αποκάλυψη έκανε μια ομάδα ανεξάρτητων δημοσιογράφων που προσπαθεί να ξετυλίξει ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην αμερικανική πολιτική ιστορία, όπου φέρεται να κινητοποιήθηκαν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών εναντίον ενός προεδρικού υποψηφίου.
Η επιχείρηση εναντίον του Trump και των συνεργατών του, η οποία προηγείται της επίσημης έναρξης της έρευνας του FBI για τον τυφώνα Crossfire Hurricane, είναι ένα ακόμη παράδειγμα πολιτικής εργαλειοποίησης των πληροφοριών.
Η εμπλοκή ξένων συμμάχων στην επιτήρηση Αμερικανών πολιτών με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα των δημοκρατικών διαδικασιών και την αυτονομία των επιχειρήσεων πληροφοριών του αμερικανικού έθνους.

Οι δικαιολογίες

Αν και υπήρξαν σοβαρά σημάδια των χειρισμών του Obama, η αφήγηση που προωθείται εδώ και χρόνια ήταν ότι η έρευνα για την εκστρατεία του Trump ξεκίνησε με μια αυστραλιανή συμβουλή για έναν βοηθό του Trump.
Τώρα φαίνεται να αποτελεί κάλυμμα για μια πιο εκτεταμένη και συντονισμένη προσπάθεια υπονόμευσης του Trump.
Εάν οι αναφορές είναι ακριβείς, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες άρχισαν να στοχεύουν τον Trump για λογαριασμό των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ήδη από το 2015, πολύ πριν από την επίσημη αφήγηση.
Οι συνέπειες αυτού είναι βαθιές.
Υποδηλώνει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο συμπαιγνίας μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και των ξένων ομολόγων τους για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.
Η χρήση ξένων πληροφοριών για την παράκαμψη των αμερικανικών νόμων και των περιορισμών παρακολούθησης αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή για την κυριαρχία του έθνους και τις αρχές της δημοκρατίας.
Το γεγονός ότι αυτή η επιχείρηση φέρεται να ξεκίνησε κατόπιν εντολής υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης Obama, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της CIA John Brennan, απλώς προσθέτει στη σοβαρότητα της κατάστασης.
Η υποτιθέμενη αναγνώριση από τον Brennan συνεργατών Trump για παρακολούθηση από τη συμμαχία Five Eyes και η οδηγία να «χτυπήσει» ή να έρθει σε επαφή μαζί τους, απεικονίζει μια σκόπιμη στρατηγική για να μπλέξει την εκστρατεία Trump σε έναν ιστό καχυποψίας και ίντριγκας.
Επιπλέον, η αναφερόμενη ανάμειξη ξένων μυστικών υπηρεσιών στη δημιουργία της αφήγησης περί συμπαιγνίας της Ρωσίας όχι μόνο απονομιμοποιεί την επακόλουθη έρευνα, αλλά υπογραμμίζει επίσης την προθυμία ορισμένων στοιχείων εντός της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν διεθνείς συνεργασίες για εγχώριο πολιτικό όφελος.
Αυτή η αποκάλυψη απαιτεί μια ενδελεχή και διαφανή εξέταση για να διασφαλιστεί ότι τέτοιες καταχρήσεις εξουσίας θα έρθουν στο φως και θα τιμωρηθούν αυστηρά για να αποθαρρυνθούν από την επανάληψη τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης