Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Ξεσκεπάστηκαν, οι δηλώσεις του Austin αποκαλύπτουν τo σχέδιo των ΗΠΑ για ευθεία σύγκρουση με τη Ρωσία

Lavrov (Ρωσία): Ξεσκεπάστηκαν, οι δηλώσεις του Austin αποκαλύπτουν τo σχέδιo των ΗΠΑ για ευθεία σύγκρουση με τη Ρωσία
Ενδεικτικές του σχεδίου των Αμερικανών είναι οι δηλώσεις του Austin, σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών
Οι δηλώσεις του αρχηγού του Πενταγώνου Lloyd Austin σχετικά με το ενδεχόμενο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε περίπτωση ήττας της Ουκρανίας αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές ακριβώς που ξεδιπλώνουν ένα τέτοιο σχέδιο.
Κάτι τέτοιο υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Sergey Lavrov σε διπλωματικό φόρουμ στην Αττάλεια.
«Το νόημα αυτής της δήλωσης είναι ότι εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πάει ενάντια στη Ρωσία. Είπε απλώς φροϋδικά [ενν. ασυνείδητα] αυτό που είχαν στο μυαλό τους [οι Ηνωμένες Πολιτείες]. Άλλωστε, πριν από αυτό όλοι έλεγαν: δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να χάσει, γιατί αυτός ο [Ρώσος Πρόεδρος Vladimir] Putin δεν θα ηρεμήσει και θα καταλάβει τα κράτη της Βαλτικής, την Πολωνία, τη Φινλανδία. Αποδεικνύεται ότι, σύμφωνα με την ανοιχτή, ξεκάθαρη έκφραση του κ. Austin, όλα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχουμε και δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια σχέδια, αλλά οι Αμερικανοί έχουν ναι», εξήγησε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Lloyd Austin (ΥΠΑΜ ΗΠΑ): Εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει τη Ρωσία

Υπενθυμίζεται ότι χθες 29/2 o υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε ότι «πιστεύει πραγματικά» πως εάν η Ουκρανία χάσει στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει στη συνέχεια τη Ρωσία.
«Ειλικρινά, εάν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά ότι το ΝΑΤΟ θα βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Austin σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης