Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Οι ΗΠΑ επινόησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να διαλύσουν την ΕΕ – Ο Austin αποκάλυψε το αμερικανικό σχέδιο κατά της Ρωσίας

Lavrov: Οι ΗΠΑ επινόησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να διαλύσουν την ΕΕ – Ο Austin αποκάλυψε το αμερικανικό σχέδιο κατά της Ρωσίας
Σύμφωνα με τον Lavrov, η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο θύμα της πολιτικής των ΗΠΑ να «σύρουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ και η Ρωσία θα μπορούσαν να καταλήξουν να πολεμούν μεταξύ τους εάν η Ουκρανία ηττηθεί, απέδειξε ότι οι Αμερικανοί έχουν σχέδιο γι' αυτό, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε διπλωματική διάσκεψη στην Αττάλεια.
«Το νόημα αυτής της δήλωσης είναι ότι εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.
Σε ένα φροϋδικό ολίσθημα ξεκαθάρισε αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Πριν από αυτό, όλοι έλεγαν: Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ουκρανία να χάσει, γιατί ο Putin δεν θα σταματήσει και θα καταλάβει τη Βαλτική, την Πολωνία, τη Φινλανδία.
Αλλά αποδεικνύεται, σύμφωνα με την ανοιχτή, ξεκάθαρη δήλωση του κ. Austin, το αντίθετο.
Δεν έχουμε τέτοια σχέδια και δεν θα τα έχουμε, αλλά οι Αμερικανοί τα έχουν», είπε ο Ρώσος υπουργός.


Η Ευρώπη το μεγάλο θύμα

Σύμφωνα με τον Lavrov, η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο θύμα της πολιτικής των ΗΠΑ να «σύρουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ».
«Όλα τα μεγάλα έξοδα έχουν μεταφερθεί στην Ευρώπη.
Οι άνθρωποι ζουν ολοένα και χειρότερα, οι ενεργειακές πηγές έχουν εκτοξευθεί σε πολλαπλάσια τιμή, σε σύγκριση με αυτό που θα μπορούσαν να ήταν αν οι Αμερικανοί δεν είχαν ανατινάξει τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Υποστήριξε ότι η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία επινοήθηκε από την Ουάσιγκτον για να διασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα γίνει πολύ ισχυρή ως αντίπαλος της αμερικανικής οικονομίας.
«Και αυτός ο στόχος επετεύχθη. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον μία ανταγωνιστική δύναμη των ΗΠΑ.
Όλες οι κύριες επιχειρήσεις και η μεταποιητική βιομηχανία μετακομίζουν στις ΗΠΑ, όπου οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές και η ενέργεια είναι πολύ φθηνότερη» συνέχισε.
Ο Austin εξέφρασε την άποψη ότι «το ΝΑΤΟ θα βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία» εάν η Ουκρανία ηττηθεί.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας έκανε τη δήλωση σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης