Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Συνταρακτική αποκάλυψη η γερμανική εμπλοκή στην Κριμαία – Κόντρα Scholz με γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

Lavrov: Συνταρακτική αποκάλυψη η γερμανική εμπλοκή  στην Κριμαία – Κόντρα Scholz με γερμανικές ένοπλες δυνάμεις
Aντιπαράθεση του Scholz με την Bundeswehr (Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις), σχετικά με κάποια κακόβουλα σχέδια του στρατού τα οποία έγιναν εμφανή βλέπει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών 
Σχετικά Άρθρα
Ως συνταρακτική αποκάλυψη χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov τη διαρροή συνομιλίας Γερμανών αξιωματικών σχετικά με τα σχέδια επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας με πιθανή χρήση πυραύλων Taurus.
«Είμαστε μάρτυρες των γεγονότων που ήρθαν στο φως σχετικά με την αντιπαράθεση του Scholz με την Bundeswehr (Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις), σχετικά με κάποια κακόβουλα σχέδια του στρατού τα οποία έγιναν εμφανή λόγω της δημοσίευσης αυτού του ηχητικού.
Πρόκειται για μια αυτοαποκάλυψη που ουρλιάζει », είπε χαρακτηριστικά ο Lavrov σε συνέντευξη Τύπου μετά το διπλωματικό forum της Αττάλειας
Όσον αφορά τη σημασία της, αυτή η στρατιωτική αποκάλυψη είναι συγκρίσιμη με την προηγούμενη αποκάλυψη από ευρωπαίους ηγέτες ότι κανείς δεν θα εφαρμόσει τις συμφωνίες του Minsk πρόσθεσε o Lavrov.

Στο κόμμα του πολέμου Austin και Macron

Οι δηλώσεις του αρχηγού του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Lloyd Austin και του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron δείχνουν ότι το «κόμμα του πολέμου» δεν θέλει να αλλάξει την πορεία από τον στόχο μίας «στρατηγικής ήττας της Ρωσίας», δήλωσε ο Lavrov σχολιάζοντας τα λεγόμενά τους περί στρατιωτικής εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
«Η κατάσταση δείχνει ξεκάθαρα ότι το πολεμικό στρατόπεδο στην Ευρώπη είναι ακόμα πολύ ισχυρό.
Οι τελευταίες δηλώσεις τόσο του Macron όσο και του Austin και η συνομιλία των Γερμανών στρατιωτικών εξακολουθούν να δείχνουν ότι το πολεμικό κόμμα εξακολουθεί να μην θέλει να αλλάξει πορεία από το να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης. Το καταλαβαίνουμε», είπε.
Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που υπονοούν ότι η δυτική ηγεσία έχει αρχίσει να κατανοεί τη ματαιότητα της συνέχισης της ώθησης της Ουκρανίας προς τη στρατιωτική δράση, σημείωσε ο Lavrov.
Ωστόσο, πρόσφατες δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης της γερμανικής στρατιωτικής διοίκησης, δείχνουν το αντίθετο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης