Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - Ρήγμα στην κυβέρνηση: Ο Gantz θα επισκεφτεί ΗΠΑ και Βρετανία χωρίς την έγκριση του Netanyahu

Ισραήλ - Ρήγμα στην κυβέρνηση:  Ο Gantz  θα επισκεφτεί ΗΠΑ και Βρετανία χωρίς την έγκριση του Netanyahu
Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός «κατέστησε σαφές στον υπουργό Gantz ότι το κράτος του Ισραήλ έχει μόνο έναν πρωθυπουργό»
Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Benny Gantz ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο σε ένα ταξίδι που φέρεται να έχει εξοργίσει τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.
Ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, ο οποίος θεωρείται ότι θα αντικαταστήσει τον Netanyahu εάν διεξαχθούν εκλογές, σχεδιάζει να βρεθεί στις ΗΠΑ την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 και στη συνέχεια να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Τα δημοσιεύματα που επικαλούνται ανώνυμους συνεργάτες του Netanyahu αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός «κατέστησε σαφές στον υπουργό Gantz ότι το κράτος του Ισραήλ έχει μόνο έναν πρωθυπουργό».
Υποστήριξαν ότι το ταξίδι αντιβαίνει στους κυβερνητικούς κανονισμούς που απαιτούν συντονισμό με τον πρωθυπουργό και εξασφάλιση έγκρισης για ταξίδια.
Το Reuters επικαλέστηκε ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο ότι ο Gantz θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Kamala Harris τη Δευτέρα (4/3)  εν μέσω αντιπαραθέσεων της κυβέρνησης Biden με τον Netanyahu κυρίως για την στρατιωτική επιχείρηση στη Rafah όπου σύμφωνα με τους Αμερικανούς δεν έχουν ληφθεί από το Ισραήλ τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των αμάχων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης