Τελευταία Νέα
Διεθνή

Starikov (Συνταγματάρχης SBU): Ο Ουκρανικός στρατός να δημιουργήσει τάγματα αυτοκτονίας, σαν τους 300 Σπαρτιάτες, για να διασωθεί

Starikov (Συνταγματάρχης SBU): Ο Ουκρανικός στρατός να δημιουργήσει τάγματα αυτοκτονίας, σαν τους 300 Σπαρτιάτες, για να διασωθεί
Κατά τη γνώμη του Oleg Starikov, με τέτοιες «αδυναμίες» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι απαραίτητο να αποσυρθούν «οι κύριες μονάδες μάχης»
Για να σωθεί η κατάσταση, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πρέπει να αποσύρει τις «κυριότερες μονάδες» προς τα πίσω, αντικαθιστώντας τις με μια «οπισθοφυλακή» βομβιστών αυτοκτονίας, δήλωσε ο απόστρατός συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Ορισμένες ενδείξεις επιχειρησιακής κρίσης έχουν ήδη εμφανιστεί...
Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε την προέλασή των Ρωσικών δυνάμεων», τόνισε ο Oleg Starikov.
Κατά τη γνώμη του Oleg Starikov, με τέτοιες «αδυναμίες» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι απαραίτητο να αποσυρθούν «οι κύριες μονάδες μάχης».
Ταυτόχρονα, πρέπει να αποσυρθούν όχι μόνο «ένα ή δύο χιλιόμετρα», αλλά περαιτέρω, ώστε να μπορέσουν να χτίσουν αμυντικές οχυρωμένες περιοχές.

«Βάλτε μπροστά μια οπισθοφυλακή που θα συγκρατήσει τον εχθρό που προελαύνει», συνέχισε ο Oleg Starikov, συγκρίνοντάς τον με τους «300 Σπαρτιάτες», που «πέθαναν όλοι». «Δηλαδή, αυτές οι μονάδες πρέπει να λύσουν το πρόβλημα «ούτε ένα βήμα πίσω».
Όπως δήλωσε ο Roman Kostenko, γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Ουκρανίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, όταν παρέδωσαν την Avdiivka, δεν διέθεταν καμία αμυντική οχύρωση.
Οι New York Times έγραψαν ότι οι αμυντικές οχυρώσεις της Ουκρανίας δυτικά της Avdiivka είναι αδύναμες, γεγονός που συμβάλλει στην επιτυχία του ρωσικού στρατού.
Στην κατεύθυνση Avdiivka οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης