Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Χωρίς την παρουσία της Ρωσίας δεν μπορούν να γίνουν ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ουκρανικό

Κίνα: Χωρίς την παρουσία της Ρωσίας δεν μπορούν να γίνουν ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ουκρανικό
«Δηλώθηκε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για πολιτική και διπλωματική διευθέτηση είναι αδύνατη χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντά της στον τομέα της ασφάλειας», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ρωσίας
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin και ο ειδικός εκπρόσωπος της Κίνας για τις ευρασιατικές υποθέσεις, Li Hui, δήλωσαν ότι είναι αδύνατο να συζητηθεί μια διευθέτηση της Ουκρανίας χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Κινέζος απεσταλμένος συναντήθηκε με τον Galuzin κατά τη διάρκεια του δεύτερου ταξιδιού του στην Ευρώπη, προωθώντας μία πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, μία περιοδεία που θα περιλαμβάνει επίσης την Πολωνία, την Ουκρανία και τη Γερμανία.
«Έγινε μια πολύ εντατική και διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της ουκρανικής κρίσης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.
«Δηλώθηκε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για πολιτική και διπλωματική διευθέτηση είναι αδύνατη χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντά της στον τομέα της ασφάλειας».
Η Κίνα είναι έτοιμη να «συνεχίσει τις προσπάθειές της για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών, τη μεσολάβηση και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων μερών και την προώθηση μιας τελικής πολιτικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης», δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης