Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στη Γερμανία με Taurus, Ουκρανία – Pistorius (Yπ. Άμυνας): Διέρρευσαν άκρως απόρρητα στοιχεία - Πρωτοφανής βρετανική επίθεση

Σάλος στη Γερμανία με Taurus, Ουκρανία  – Pistorius (Yπ. Άμυνας): Διέρρευσαν άκρως απόρρητα στοιχεία - Πρωτοφανής βρετανική επίθεση
Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη της Γερμανίας παρακλουθεί τις εξελίξεις γύρω από τη διαρροή της συνομιλίας των αξιωματικών
Σχετικά Άρθρα
Ο Γερμανός υπουργός Boris Pistorius παραδέχεται για πρώτη φορά ότι  αποσπάσματα από τη δημοσιευμένη συνομιλία μεταξύ Γερμανών αξιωματικών για την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας είναι άκρως απόρρητα.
«Είναι σαφές ότι οι περισσότερες πληροφορίες που εκφράστηκαν σε αυτή τη συνομιλία είχαν δημοσιοποιηθεί προηγουμένως σε δημόσιες συζητήσεις.
Ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το άλλο μέρος των πληροφοριών», τόνισε. ο Pistorius πρόσθεσε ότι στην ηχογράφηση, οι αξιωματικοί συζήτησαν «διάφορα σενάρια» γεγονότων και όχι σχέδια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνομιλία τους δεν σημαίνει πράσινο φως για τη μεταφορά των πυραύλων cruise Taurus στην Ουκρανία.
Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει άλλες παρόμοιες διαρροές.
Τόνισε επίσης ότι δεν θέλει να κάνει εικασίες για αποφάσεις στο υπουργείο σε σχέση με την τύχη των αξιωματικών μετά από αυτό το περιστατικό.
Κατά τα άλλα ο Pistorius συνέχισε τα περί υβριδικής επίθεσης παραπληροφόρησης σημείωσε ότι η ηχογράφηση αυτή χρησιμοποιείται για να «αποσταθεροποιηθεί» και να πληγεί «η ενότητα» της Γερμανίας.
«Πρόκειται σαφώς για υπονόμευση της ενότητάς μας, για πρόκληση πολιτικής διαίρεσης στο εσωτερικό και ελπίζω ειλικρινά ότι ο Putin δεν θα τα καταφέρει και θα παραμείνουμε ενωμένοι», πρόσθεσε.

Βρετανική επίθεση στη Γερμανία για διείσδυση Ρώσων στις μυστικές υπηρεσίες

Μεταξύ άλλων ο διοικητής της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας Αντιστράτηγος Ingo Gerhartz φέρεται να λέει ότι οι Γάλλοι χρησιμοποιούν γερμανικά αυτοκίνητα για να μεταφέρουν πυραύλους, cruise.
Κάνει λόγο για Audi Q7 φορτωμένα με πυραύλους Scalp στην Ουκρανία.
Σχετικά με τις διαρροές από τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία, ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace εξαπέλυσε επίθεση στο Βερολίνο πρωτοφανή για συμμαχική χώρα.
«Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία έχει διεισδύσει αρκετά στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, επομένως απλώς δείχνει ότι δεν είναι ούτε ασφαλείς ούτε αξιόπιστες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ΝΑΤΟ κοιτάζει με μισό μάτι τη Γερμανία

Σύμφωνα με τη Bild, η κυβέρνηση ελπίζει να μάθει πώς έγινε η διαρροή μέσα σε λίγες μέρες και στη συνέχεια να αποφασίσει για τα κατάλληλα μέτρα.
Δεδομένου ότι αυτό το περιστατικό αφορά την εθνική ασφάλεια, ο καγκελάριος Olaf Scholz σκοπεύει να συζητήσει πιθανά μέτρα με τον υ Boris Pistorius.
Πάντως η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ενισχύσει την απόφασή του να μη στείλει πυραύλους cruise Taurus στο ουκρανικό καθεστώς, όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρωσία προκάλεσε πραγματικό σεισμό στη Γερμανία με τη δημοσίευση την υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία.
Και εν πολλοίς η διαρροή έλυσε τα χέρια του Γερμανού καγκελάριου, αφού πλέον έχει αμέτρητους πειστικούς λόγους να επιμείνει στην απόφασή του να μη στείλει πυραύλους στην Ουκρανία.
Η διαρροή - βόμβα σε συνδυασμό με την παραδοχή του Scholz ότι βρετανικά και γαλλικά στρατεύματα βοηθούν τους Ουκρανούς στην εκτόξευση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς SCALP και Storm Shadow σε ρωσικούς στόχους, τροφοδοτεί το «φιάσκο των Taurus» του Βερολίνου, συνοψίζει η γερμανική εφημερίδα.
Ο Scholz θα επιμείνει στην απόφασή του, ενώ οι «σύμμαχοί» του θα έχουν όλο και περισσότερους λόγους να αμφιβάλλουν για τη Γερμανία, πρόσθεσε.

WSJ: Ένταση Γερμανίας - ΝΑΤΟ

Η υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ του γερμανικού στρατού σχετικά με πιθανά χτυπήματα στη Γέφυρα της Κριμαίας θα μπορούσε να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και ΝΑΤΟ, γράφει η Wall Street Journal.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, στη συνομιλία, ο στρατός λέει ότι στρατιωτικό προσωπικό από τη Μεγάλη Βρετανία , τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία για να βοηθήσει στη διατήρηση προηγμένων δυτικών συστημάτων μάχης, αν και οι αρχές αυτών των χωρών αρνούνται αυτό το γεγονός.
«Η διαρροή πληροφοριών... προκάλεσε οργή στη Γερμανία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεταμένες σχέσεις με τους συμμάχους της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ», ανέφερε η η Wall Street Journal.

Αιφνιδιασμένοι οι Βρετανοί με την αποκάλυψη Scholz

Ο Γερμανός καγκελάριος είναι ανένδοτος στην απόφασή του να μη στείλει τους Taurus στην Ουκρανία και λόγω του βεληνεκούς τους έως και 500 χιλιόμετρα που είναι αρκετό για να πλήξει το ρωσικό έδαφος, κάτι που δεν θέλει με κανένα τρόπο ο Scholz.
«Είναι μια απόφαση, που έλαβα ως καγκελάριος και επιμένω σε αυτή, είναι κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε», φέρεται να είπε ο Scholz σε πρόσφατη εκδήλωση στο Μόναχο σχετικά με την αποστολή των πυραύλων στην Ουκρανία.
Στις 26 Φεβρουαρίου ο Γερμανός καγκελάριος σημείωσε ότι αυτό «αυτό που γίνεται με την επιλογή των στόχων και τη συνδρομή από τους Βρετανούς και τους Γάλλους δεν μπορεί να γίνει με τους Γερμανούς. Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με τους Taurus το γνωρίζουν».
Ο Scholz δήλωσε περαιτέρω ότι «οι Γερμανοί στρατιώτες δεν πρέπει σε κανένα σημείο και σε κανένα μέρος να συνδέονται με στόχους στους οποίους φτάνει αυτός ο πύραυλος.»
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου, εξοργίστηκε από τη δήλωση Scholz.
Μάλιστα ο Tobias Ellwood πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, ισχυρίστηκε ότι τα σχόλια Scholz «έγιναν σκόπιμα για να αποσπάσουν την προσοχή από την απροθυμία της Γερμανίας να εξοπλίσει την Ουκρανία με το δικό της σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς».
Οι εξελίξεις όχι μόνο έρχονται εν μέσω διαφωνιών μεταξύ των δυτικών χωρών για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου, αλλά χρησιμεύουν στο να δίνουν όλο και λιγότερη αξιοπιστία στα επιχειρήματα των χωρών του ΝΑΤΟ πως δεν εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης