Τελευταία Νέα
Διεθνή

Glen Grant (Βρετανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός να καταστρέψει την Γέφυρα της Κριμαίας

Glen Grant (Βρετανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός να καταστρέψει την Γέφυρα της Κριμαίας
Σύμφωνα με τον Glen Grant, το παράδειγμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δείχνει ότι η καταστροφή γεφυρών, σταθμών παραγωγής ενέργειας, φραγμάτων και εργοστασίων είναι στρατηγικά πολύτιμοι στόχοι
Ο βασικός στρατηγικός στόχος για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι η καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας, δήλωσε ο Glen Grant απόστρατος Βρετανός συνταγματάρχης σε συνέντευξή του στην Espreso.
«Η γέφυρα της Κριμαίας είναι ξεκάθαρα ο πρωταρχικός στρατηγικός στόχος.
Η καταστροφή της θα διακόψει τις επικοινωνίες με την Κριμαία, αναγκάζοντας τη Ρωσία να βασιστεί σε θαλάσσιους ή χερσαίους δρόμους, κάτι που θα οδηγούσε σε υλικοτεχνικά προβλήματα», είπε ο συνταγματάρχης.
Σύμφωνα με τον Glen Grant, το παράδειγμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δείχνει ότι η καταστροφή γεφυρών, σταθμών παραγωγής ενέργειας, φραγμάτων και εργοστασίων είναι στρατηγικά πολύτιμοι στόχοι.
Ωστόσο, ο απόστρατος αξιωματικός σημείωσε ότι, παρά την αποτελεσματικότητα των ασύμμετρων ενεργειών, είναι δύσπιστος σχετικά με την ικανότητα της Ουκρανίας να ανατρέψει έτσι το ρεύμα της σύγκρουσης με έναν εχθρό που είναι τόσο ανώτερός της σε πόρους.
Η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, είπε ότι έλαβε μια ηχογράφηση στην οποία υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της γερμανικής Bundeswehr συζητούν «πώς θα βομβαρδίσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας.
Στην ηχογράφηση διάρκειας 40 λεπτών, οι αξιωματικοί της Bundeswehr αναφέρουν τόσο τον αμερικανικό όσο και τον βρετανικό στρατό, «συζητώντας επιπόλαια ότι αυτοί εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση για μεγάλο χρονικό διάστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης