Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αυστηρό διάβημα στον Γερμανό πρέσβη στη Μόσχα - ΤΟ ΥΠΕΞ επιμένει σε εξηγήσεις για τις διαρροές της Bundeswehr

Ρωσία: Αυστηρό διάβημα στον Γερμανό πρέσβη στη Μόσχα - ΤΟ ΥΠΕΞ επιμένει σε εξηγήσεις για τις διαρροές της Bundeswehr
Ο Γερμανός διπλωμάτης ενημερώθηκε επίσης για το απαράδεκτο των συνεχιζόμενων προσπαθειών των γερμανικών αρχών να περιορίσουν τη ρωσική δημοσιογραφία στο Βερολίνο
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε αυστηρό διάβημα προς τον Γερμανό Πρέσβη στη Μόσχα, Alexander Lambsdorff, ζητώντας διευκρινίσεις σε σχέση με τη συνομιλία αξιωματικών της
Bundeswehr [του γερμανικού στρατού] για σχέδιο επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται, μάλιστα, από επίσημο ανακοινωθέν του Υπουργείου Εξωτερικών.
«Στις 4 Μαρτίου, στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητήθηκαν [εξηγήσεις] από τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Alexander Lambsdorff σε σχέση με τη συνομιλία μεταξύ ανώτερων Γερμανών αξιωματικών για τη δυνατότητα παροχής του καθεστώτος του Κιέβου με πυραύλους κρουζ Taurus μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και την παροχή πρακτικής βοήθειας στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη μαχητική τους χρήση σε στόχους στη Ρωσία, κάτι που καταδεικνύει ξεκάθαρα τη συμμετοχή της συλλογικής Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία», σημειώνει το Υπουργείο.
«Ο Γερμανός διπλωμάτης ενημερώθηκε επίσης για το απαράδεκτο των συνεχιζόμενων προσπαθειών των γερμανικών αρχών να περιορίσουν τις δραστηριότητες Ρώσων δημοσιογράφων στη Γερμανία. Τονίστηκε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντησή μας», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Νωρίτερα, ο Lambsdorff έφυγε από το κτίριο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών χωρίς να σχολιάσει, όπου κλήθηκε λόγω συνομιλίας Γερμανών αξιωματικών για την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Σημειωτέον ότι αν και σε πρώτη φάση οι γερμανικές αρχές διέψευσαν το εν λόγω διάβημα, φαίνεται εν τέλει πως η διπλωματική κίνηση επιβεβαιώνεται από τη ρωσική πλευρά.
Υπενθυμίζεται ότι την 1η Μαρτίου, η αρχισυντάκτρια του καναλιού RT Margarita Simonyan ανέφερε ότι την ημέρα που ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε πως το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχει και δεν θα συμμετάσχει στην ουκρανική σύγκρουση, ανώτεροι Γερμανοί αξιωματικοί συζήτησαν την πιθανότητα επίθεσης στην Κριμαία Γέφυρα χωρίς συνέπειες για τις γερμανικές αρχές.
Η Simonyan αναφέρθηκε στην παρουσία μιας σχετικής ηχογράφησης και αργότερα δημοσίευσε μια απομαγνητοφώνηση της αποκαλυπτικής συνομιλίας.
Βάσει αυτής καταδείχθηκε, οι αξιωματικοί συζήτησαν τον βαθμό στον οποίο οι πύραυλοι Taurus είναι ικανοί να καταστρέψουν τη γέφυρα της Κριμαίας και συζήτησαν επίσης τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας της επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης