Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμφύλιος στη γερμανική κυβέρνηση για τα Taurus - Η ΥΠΕΞ Baerbock στηρίζει την άμεση αποστολή τους στην Ουκρανία κόντρα στον Scholz

Εμφύλιος στη γερμανική κυβέρνηση για τα Taurus - Η ΥΠΕΞ Baerbock στηρίζει την άμεση αποστολή τους στην Ουκρανία κόντρα στον Scholz
Άγριο «πινγκ-πονγκ» μεταξύ της ΥΠΕΞ και του καγκελάριου της Γερμανίας σχετικά με τη αποστολή των πυραύλων Taurus στο Κίεβο
Η ΥΠΕΞ της Γερμανίας Annalena Baerbock προτρέπει τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό να «εξετάσει εντατικά» τις παραδόσεις Taurus στην Ουκρανία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του πολιτικού της προϊσταμένου, Olaf Scholz.
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Baerbock κάλεσε τη Δευτέρα (4/3) την κυβέρνησή της να «εξετάσει εντατικά» τις πιθανές παραδόσεις πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «τα γεγονότα είναι πολύ, πολύ ξεκάθαρα».
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μαυροβούνιο, η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας υποστήριξε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να σκεφτεί να στείλει «όλο τον εξοπλισμό» που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ουκρανία να υπερασπιστεί το έδαφός της και να προστατεύσει τον πληθυσμό της.
Η εν λόγω δήλωση ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση, σχετικά με το αν συμφωνεί με το επιχείρημα του Scholz ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να στείλει τους πυραύλους κρουζ μεγάλων αποστάσεων επειδή αυτό θα απαιτούσε την παρουσία γερμανικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος.
Ο Καγκελάριος Scholz, ωστόσο, επανέλαβε σήμερα την αντίθεσή του στην αποστολή των πυραύλων και κατέστησε σαφές ότι τελικά εναπόκειται στον ίδιο να λάβει την απόφαση.
«Είμαι ο καγκελάριος, και επομένως αυτό ισχύει», ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Sindelfingen, στη νοτιοδυτική Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης