Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά της έκδοσης του Julian Assange στις ΗΠΑ ο καγκελάριος Scholz

Γερμανία: Κατά της έκδοσης του Julian Assange στις ΗΠΑ ο καγκελάριος Scholz
«Είμαι της γνώμης ότι θα ήταν καλό εάν τα βρετανικά δικαστήρια του παρείχαν την απαραίτητη προστασία», επισμαίνει ο Γερμανός καγκελάριος
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz τοποθετήθηκε τη Δευτέρα (4/3) κατά της πιθανής έκδοσης του ιδρυτή του WikiLeaks Julian Assange στις ΗΠΑ.
«Είμαι της γνώμης ότι θα ήταν καλό εάν τα βρετανικά δικαστήρια του παρείχαν την απαραίτητη προστασία», τόνισε ο Scholz σήμερα.
«Επειδή πρέπει να περιμένει δίωξη στις ΗΠΑ, δεδομένου του γεγονότος ότι έχει προδώσει αμερικανικά κρατικά μυστικά», πρόσθεσε.
Ο Scholz προέβη στην εν λόγω τοποθέτηση κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ερωτήσεων-απαντήσεων με μαθητές του Gottlieb-Daimler-School στη νοτιοδυτική πόλη Sindelfingen.
Μάλιστα, ο καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πιθανότητες ο Assange να αποφύγει την έκδοση έχουν αυξηθεί μετά την ακρόαση του περασμένου μήνα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο.
«Οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπόρεσαν να διαβεβαιώσουν τους Βρετανούς δικαστές στην τελευταία ακρόαση ότι η πιθανή τιμωρία θα ήταν εντός αποδεκτών ορίων από τη νομική σκοπιά του Ηνωμένου Βασιλείου», εξήγησε στη συνέχεια.
Υπενθυμίζεται ότι ο Assange αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 175 ετών στις ΗΠΑ, εάν το ανώτατο βρετανικό δικαστήριο αποφασίσει υπέρ της έκδοσής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης