Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πουλί, αεροπλάνο ή drone; Η Κίνα τους μπέρδεψε όλους με το επαναστατικό της UAV

Πουλί, αεροπλάνο ή drone; Η Κίνα τους μπέρδεψε όλους με το επαναστατικό της UAV
Το Small Falcon ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία εμπνευσμένη από τις φυσικές κινήσεις των πτηνών
Η Κίνα κατασκεύασε επιτυχώς έναν νέο τύπο αεροσκάφους που πετυχαίνει πτήση μέσω πτερυγίων, με τεράστιες δυνατότητες τόσο για στρατιωτικές όσο και για πολιτικές εφαρμογές, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Το «Small Falcon», όπως είναι γνωστό, καταγράφηκε εν πτήσει κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης δοκιμής στην Xi'an, την πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi, σε πλάνα που προβλήθηκαν στις 2 Μαρτίου.
Τα κινεζικά μέσα χαιρέτησαν το Small Falcon ως το drone που μοιάζει με πουλί περισσότερο από οποιοδήποτε παγκοσμίως, αποδίδοντας την εξαιρετική ευελιξία του σε έναν νέο μηχανισμό που μιμείται το μοτίβο τεντώματος και αναδίπλωσης φτερών που παρατηρείται στα πουλιά.
Σε περιγραφή από την China Central Television (CCTV) , το Small Falcon ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία εμπνευσμένη από τις φυσικές κινήσεις των πτηνών.
Αναπτύχθηκε από μια ερευνητική ομάδα στο Northwestern Polytechnical University (NWPU) στο Xi'an, το Small Falcon αντιπροσωπεύει το τελευταίο επίτευγμα στο ιστορικό καινοτομίας του πανεπιστημίου στην τεχνολογία των drone.  
Το "Little Falcon" της Κίνας εισέρχεται σε ένα αναπτυσσόμενο πεδίο ρομποτικών πουλιών που μιμούνται τη φύση για να επιτύχουν πρακτικές εφαρμογές. Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο GRIFFIN και μια μελέτη του 2020 στην Science Robotics υπογραμμίζουν παρόμοιες προσπάθειες για την ανάπτυξη drones που μπορούν να προσγειώνονται σε κλαδιά ή να εκτελούν αποστολές μικροαεροφόρων οχημάτων, καταδεικνύοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον για αυτόν τον τομέα.
Η εισαγωγή του «Little Falcon» από Κινέζους επιστήμονες σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη της τεχνολογίας των drone, συνδυάζοντας την τέχνη της βιομιμίας με τη μηχανική αιχμής. Καθώς αυτές οι τεχνολογίες συνεχίζουν να αναπτύσσονται, ο αντίκτυπός τους στη στρατιωτική στρατηγική, τη διατήρηση του περιβάλλοντος και την επιτήρηση θα επεκταθεί αναμφίβολα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης