Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova - Ρωσία: Περίγελως της Ευρώπης οι πρέσβεις που αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον Sergey Lavrov

Zakharova - Ρωσία: Περίγελως της Ευρώπης οι πρέσβεις που αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον Sergey Lavrov
Είχε προηγηθεί η άρνηση των Ευρωπαίων πρέσβεων να συναντηθούν με τον Ρώσο ΥΠΕΞ για ενημέρωση που αφορούσε στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να κατανοήσουν ότι η άρνηση των απεσταλμένων διπλωματών τους να συναντηθούν με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov τις έχει κάνει περίγελο, υποστηρίζει σε καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείο Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Οι πρωτεύουσες της ΕΕ πρέπει να καταλάβουν ότι αν και εγκαθιστούν έμπειρους διπλωμάτες με το βαθμό των πρεσβευτών, απλώς τους κάνουν κυριολεκτικά περίγελο μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο και, παρεμπιπτόντως, στον λαό μας» τόνισε σχετικά η Zakharova με εμφανώς καυστική διάθεση.
Η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε, επίσης, ότι οι δυτικοί πρεσβευτές παρακολουθούν τακτικά εκδηλώσεις που σχετίζονται με την εσωτερική ζωή της Ρωσίας, «σαν να έχουν πρόγραμμα επισκέψεων» και δεν παρακολουθούν εκείνες που αντιστοιχούν στις «άμεσες ευθύνες» τους.
«Είναι καθήκον του πρέσβη να λαμβάνει πληροφορίες που θέλουν να του μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όπου είναι διαπιστευμένος», επεσήμανε η διπλωμάτισα, καταλογίζοντας έτσι σαφείς ευθύνες προς τη Γερμανία και όχι μόνον.
Προηγουμένως, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Sergey Lavrov είχε αποκαλύψει ότι κάλεσε τους πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνάντηση για διευκρινίσεις πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, αλλά δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση, απέρριψαν αδικαιολόγητα την πρότασή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης