Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο μεγατόνων στην Εκκλησία της Κύπρου: Μοναχοί σε ερωτικές περιπτύξεις με ανοικτές κάμερες, απάτες 800 χιλ. κατά πιστών

Σκάνδαλο μεγατόνων στην Εκκλησία της Κύπρου: Μοναχοί σε ερωτικές περιπτύξεις με ανοικτές κάμερες, απάτες 800 χιλ. κατά πιστών
Ήταν μάλιστα τόσο αποκαλυπτικά τα στοιχεία, που οι δύο μοναχοί δεν μπορούσαν να αντικρούσουν τις κατηγορίες και ζήτησαν να καθαιρεθούν για να κλείσει η υπόθεση χωρίς θόρυβο
Σκάνδαλο με οικονομικές απάτες και σεξουαλικές περιπτύξεις μοναχών έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Κύπρου. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Ήδη φαίνεται να έχουν εντοπιστεί χρηματικό ποσό 800.000 ευρώ, αλλά και δύο διαμερισμάτων ένα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό, που φέρονται να ανήκουν σε δύο ερευνώμενα μέλη του μοναστηρίου.
Οι δύο μοναχοί φέρονται να παραπλανούσαν τους πιστούς με διάφορες μεθόδους, παρουσιάζοντας «θαυματουργές» εικόνες που δάκρυζαν ή έσταζαν μύρο. Αυτές προσέλκυαν όλο και περισσότερο κόσμο και αυτοί αποκόμιζαν τεράστια ποσά για ίδιον όφελος.
Η Μονή, όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, είχε γίνει τόσο δημοφιλής που εκτός από τους χιλιάδες πιστούς την επισκέπτονταν και μέλη της Ιεράς Συνόδου, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Την εποπτεία της Μονής είχε Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.
Αυτό όμως που «έκαψε» τους δύο μοναχούς δεν ήταν οι απάτες, αλλά η αποκάλυψη των μεταξύ τους ερωτικών περιπτύξεων, οι οποίες μάλιστα είχαν καταγραφεί από κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι στο μοναστήρι. Ήταν τέτοια η πεποίθησή τους πως ελέγχουν τα πάντα που δεν έμπαιναν καν στον κόπο να τις κλείσουν με αποτέλεσμα οι συνευρέσεις τους να αποθηκευτούν σε βίντεο.
Όταν το όσα συνέβαιναν πίσω από κλειστές πόρτες - και μπροστά στις κάμερες – άρχισαν να συζητούνται, τότε ο υπεύθυνος για τη Μονή Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας αποφάσισε να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική έφοδο. Το υλικό από τις κάμερες έπεσε στα χέρια του και το «ροζ σκάνδαλο» αποκαλύφθηκε.
Ήταν μάλιστα τόσο αποκαλυπτικά τα στοιχεία, που οι δύο μοναχοί δεν μπορούσαν να αντικρούσουν τις κατηγορίες και ζήτησαν να καθαιρεθούν για να κλείσει η υπόθεση χωρίς θόρυβο.
Αρχικά, όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, καταβλήθηκαν προσπάθειες για να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο. Η Εκκλησία επιχείρησε να το κρατήσει εντός των τειχών της, με εσωτερική έρευνα, ωστόσο οι πληροφορίες διέρρευσαν και πλέον φαίνεται πως εξετάζεται και το ζήτημα της οικονομικής απάτης. Η καθαίρεση των δύο μοναχών αναμένεται να επισημοποιηθεί την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.
Σημειώνεται πως ήδη ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας έχει διατάξει το κλείσιμο της Μονής του Οσίου Αββακούμ μέχρι νεοτέρας. Μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και την καθαίρεση των δύο μοναχών αναμένεται να φανεί και κατά πόσο θα ξεκινήσει έρευνα και από τις αστυνομικές αρχές για το οικονομικό σκάνδαλο.
Μέχρι στιγμής, όπως σημειώνει η κυπριακή ιστοσελίδα Reporter, δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία για να εξετάσουν την υπόθεση. Εάν και εφόσον υπάρξει κάποια καταγγελία, τότε θα συσταθεί ανακριτική ομάδα και όσοι εμπλέκονται θα περάσουν από ανάκριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης