Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οι Χριστιανοδημοκράτες ζητούν την άμεση αποστολή των Taurus στην Ουκρανία - Αποφασίζει ξανά η Bundestag

Γερμανία: Οι Χριστιανοδημοκράτες ζητούν την άμεση αποστολή των Taurus στην Ουκρανία - Αποφασίζει ξανά η Bundestag
Το CDU/CSU ζητά επίσης την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στη χρήση των πυραύλων Taurus
Την επόμενη εβδομάδα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες του αντιπολιτευόμενου μπλοκ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) θα θέσουν εκ νέου σε ψηφοφορία στη Bundestag ένα ψήφισμα σχετικά με την προμήθεια πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.
«Την επόμενη εβδομάδα, το CDU/CSU θα θέσει το θέμα της παράδοσης του Ταύρου σε ονομαστική ψηφοφορία στην Bundestag. Το Κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία», τόνισε σχετικά στην εφημερίδα Rheinische Post ο Torsten Frei, πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της παράταξης
Έτσι, το αντίστοιχο ψήφισμα του Νοεμβρίου θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Πέμπτης.
Το έγγραφο αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση ζητά «τελικά και άμεσα να εκπληρωθεί το αίτημα της Ουκρανίας για προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus από τα υπάρχοντα αποθέματα της Bundeswehr στον μέγιστο δυνατό όγκο».
Επιπλέον στο ψήφισμά του, το CDU/CSU ζητά επίσης την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στη χρήση των πυραύλων Taurus και «εάν είναι απαραίτητο, την παράκαμψη των εμποδίων στη μεταφορά εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω της κατάλληλης συνεργασίας με τη γερμανική βιομηχανία όπλων».
Τα κενά στον εξοπλισμό της Bundeswehr που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της προμήθειας πυραύλων στην Ουκρανία πρέπει επίσης να καλυφθούν με άμεσες πρόσθετες αγορές.
Το σχέδιο επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να «αγοραστούν πρόσθετοι πύραυλοι Taurus σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ».
Την ίδια στιγμή, ο Frei υποστήριξε ότι «ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δεν έχει επιχειρήματα».
Για το λόγο αυτό ήρθε η ώρα οι βουλευτές να «του δείξουν μια διέξοδο από το αδιέξοδο», κατέληξε ο πολιτικός.
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου, η Bundestag υποστήριξε ένα ψήφισμα του κυβερνητικού συνασπισμού (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, Πράσινοι και Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, Φιλελεύθεροι), το οποίο ζητά τη μεταφορά όπλων μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία.
Αυτό το σχέδιο αναφέρει ότι η μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία «περιλαμβάνει την προμήθεια των απαραίτητων πρόσθετων συστημάτων μάχης μεγάλης εμβέλειας και πυρομαχικών» ώστε «να μπορεί να πραγματοποιήσει στοχευμένα πλήγματα σε στρατηγικά σημαντικούς στόχους που βρίσκονται βαθιά στην πίσω αυλή» των ρωσικών δυνάμεων.
Ωστόσο, οι πύραυλοι κρουζ Taurus δεν αναφέρονται ως τέτοιοι στο κείμενο.
Την ίδια ώρα, η Bundestag καταψήφισε το ψήφισμα που πρότεινε η παράταξη του αντιπολιτευόμενου μπλοκ CDU/CSU.
Σε αυτό οι Χριστιανοδημοκράτες όχι μόνο ονομάτισαν τους Taurus ρητά, αλλά και ζήτησαν την άμεση αποστολή τους στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης