Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασμα Phiilippot (Γάλλος πολιτικός): Έπεσαν οι μάσκες, ο Macron και η κλίκα του ΝΑΤΟ παρατείνουν σκόπιμα τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ξέσπασμα Phiilippot (Γάλλος πολιτικός): Έπεσαν οι μάσκες, ο Macron και η κλίκα του ΝΑΤΟ παρατείνουν σκόπιμα τον πόλεμο στην Ουκρανία
O  Macron φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι η  Ρωσία ήθελε κατάπαυση πυρός αλλά δεν το επέτρεψε η Δύση
Ο ηγέτης του γαλλικού δεξιού κόμματος «Πατριώτες», Florian Philippot, κατηγόρησε την Παρασκευή (8/3/2024) τον Emmanuel Macron και τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ ότι έκαναν τα πάντα για να διατηρήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία αφού ο Γάλλος πρόεδρος φαινόταν να έχει παραδεχθεί ότι η Μόσχα ήταν ανοιχτή σε κατάπαυση του πυρός.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Fabien Roussel, ο Macron κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Πέμπτης (7/3/2024) με την αντιπολίτευση παραδέχθηκε ότι η Ρωσία είχε ζητήσει κατάπαυση του πυρός, αλλά η Δύση δεν μπορούσε να συμφωνήσει με αυτό λόγω ανησυχιών πως η κατάσταση στο πεδίο της μάχης θα παγώσει, επιτρέποντας στη Μόσχα να επανεξοπλιστεί.
«Πρόκειται για μια πραγματική βόμβα, αποδεικνύει ότι ο Macron και η κλίκα του στο ΝΑΤΟ κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Τον Απρίλιο του 2022 απαγόρευσαν στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί.
Ας τους σταματήσουμε για χάρη της ειρήνης!», έγραψε ο Philippot έγραψε στο X.
Η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Οι ρωσικές και οι ουκρανικές αντιπροσωπείες έχουν συμμετάσχει σε αρκετούς γύρους ειρηνευτικών συνομιλιών από τότε, αλλά οι διαπραγματεύσεις έφτασαν τελικά σε αδιέξοδο.
Τον Οκτώβριο του 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα που αναφέρει πως το Κίεβο δεν μπορεί να διεξαγάγει ειρηνευτικές συνομιλίες όσο ο Vladimir Putin παραμένει στην εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης