Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυκλική ανταλλαγή: Η Βρετανία ζητά από τη Γερμανία Taurus για να στείλει εκείνη στην Ουκρανία πυραύλους Storm Shadow

Κυκλική ανταλλαγή: Η Βρετανία ζητά από τη Γερμανία Taurus για να στείλει εκείνη στην Ουκρανία πυραύλους Storm Shadow
Με αυτό τον τρόπο εκτιμά ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ότι θα παρακαμφθεί η άρνηση Scholz για τους Taurus στην Ουκρανία υπό το φόβο πως θα θεωρηθεί άμεση εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
Με τη λεγόμενη κυκλική ανταλλαγή προτείνει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron να παρακαμφθούν οι αντιρρήσεις του Γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz για την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.
Ο Cameron δηλαδή προτείνει να στείλει η Γερμανία τους Taurus στη Βρετανία προκειμένου να μη μειωθεί σημαντικά το πυραυλικό της απόθεμα και το Λονδίνο να ενισχύσει με περισσότερους πυραύλους Storm Shadow την Ουκρανία.
Με αυτό τον τρόπο εκτιμά ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ότι θα παρακαμφθεί η άρνηση Scholz για τους Taurus στην Ουκρανία υπό το φόβο πως θα θεωρηθεί άμεση εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο.
Σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Ζeitung, ο Cameron δηλώνει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να παραδώσει πυραύλους «Τaurus» στην Βρετανία, η οποία με τη σειρά της θα αποστείλει στην Ουκρανία περισσότερους από τους αντίστοιχους «Storm Shadow».
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε στενά με τους Γερμανούς εταίρους μας σε αυτό, όπως και σε άλλα ζητήματα, προκειμένου να βοηθήσουμε την Ουκρανία.
Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε όλες τις επιλογές για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα», δηλώνει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα αποκαλύψει λεπτομέρειες - «ούτε θα ενημερώσουμε τους αντιπάλους μας για τα σχέδιά μας», επισημαίνει ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης