Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός πύραυλος Iskander μετατρέπει δύο συστήματα αεράμυνας Patriot σε άμορφη μάζα παλιοσίδερων

Ο ρωσικός πύραυλος Iskander μετατρέπει δύο συστήματα αεράμυνας Patriot σε άμορφη μάζα παλιοσίδερων
Τα συστήματα που παρέχονται στην Ουκρανία λέγεται ότι είναι ένας συνδυασμός ενεργών πυραύλων PAC-3 hit-to-kill για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, με βεληνεκές μόνο 30-60 χιλιομέτρων, και ημιενεργών πυραύλων κεφαλής κατακερματισμού έκρηξης PAC-2 για την αντιμετώπιση απειλών από αεροσκάφη με βεληνεκές έως 160 χιλιόμετρα
Ο ρωσικός στρατός στόχευσε με επιτυχία δύο ακόμη αμερικανικής κατασκευής MIM-104 Patriot το οποίο είναι σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς των δυνάμεων της Ουκρανίας.
Βίντεο που δείχνει την επίθεση στο σύστημα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στις 9 Μαρτίου. Αρχικά, το σύστημα λανθασμένα αναγνωρίστηκε ως S-300 σοβιετικής κατασκευής.
Ωστόσο, μεταγενέστερα πρόσθετα πλάνα που έδειχναν τα επακόλουθα της επίθεσης επιβεβαίωσαν ότι καταστράφηκαν δύο Σταθμοί Εκτόξευσης Patriot M90x που βασίζονται σε γερμανικής κατασκευής φορτηγά MAN KAT1 εκτός από ένα τρίτο όχημα αγνώστων στοιχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα χτυπήθηκε κοντά στον οικισμό Serhiivka στην περιοχή του Donetsk.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι στοχοποιήθηκε με τακτικό βαλλιστικό πύραυλο Iskander.
Πέρυσι, η Ουκρανία έλαβε δύο Patriot και δύο εκτοξευτές από τη Γερμανία και ένα άλλο σύστημα Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες με δύο επιπλέον εκτοξευτές που δόθηκαν από την Ολλανδία.
Τα συστήματα που παρέχονται στην Ουκρανία λέγεται ότι είναι ένας συνδυασμός ενεργών πυραύλων PAC-3 hit-to-kill για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, με βεληνεκές μόνο 30-60 χιλιομέτρων, και ημιενεργών πυραύλων κεφαλής κατακερματισμού έκρηξης PAC-2 για την αντιμετώπιση απειλών από αεροσκάφη με βεληνεκές έως 160 χιλιόμετρα.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει μεγάλο μέρος των συστημάτων Patriot της Ουκρανίας.
Πρόσφατα, αναφορές αποκάλυψαν ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ενσωματώσει τους πυραύλους του συστήματος με ραντάρ διοίκησης και ελέγχου της σοβιετικής εποχής στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ονομάζεται «FrankenSAM».
Αυτό εξηγεί πώς μερικοί πύραυλοι εξακολουθούν να εκτοξεύονται κατά καιρούς.
Η Ουκρανία μετέφερε πρόσφατα τα εναπομείναντα συστήματα Patriot πιο κοντά στην πρώτη γραμμή προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις δυνάμεις του Κιέβου χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ και βόμβες ολίσθησης τους τελευταίους μήνες.
Στις 24 Ιανουαρίου, οι δυνάμεις του Κιέβου φέρεται να χρησιμοποίησαν πύραυλο PAC-2 για να καταρρίψουν ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Il-76, σκοτώνοντας περισσότερους από 60 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που επέβαιναν.
Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία πλήρωσαν δισεκατομμύρια για την προμήθεια συστημάτων Patriot στην Ουκρανία.
Τα συστήματα δεν κατάφεραν να κάνουν καμία απολύτως διαφορά.
Τώρα, ο ρωσικός στρατός μετατρέπει αυτά τα συστήματα σε μερικά από τα πιο ακριβά πυροτεχνήματα στην ιστορία.
pt.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης