Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - σοκ ΟΗΕ: Το Ισραήλ «έσπασε στο ξύλο» υπαλλήλους της UNRWA για να «ομολογήσουν» δεσμούς με Hamas

Αποκάλυψη - σοκ ΟΗΕ: Το Ισραήλ «έσπασε στο ξύλο» υπαλλήλους της UNRWA για να «ομολογήσουν» δεσμούς με Hamas
Οι ισραηλινοί ανακριτές ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τους εργαζόμενους της UNRWA, με σκοπό να αποσπάσουν εξαναγκασμένες ομολογίες εναντίον της υπηρεσίας τους.
Οι Ισραηλινοί ανακριτές ξυλοκόπησαν και βασάνισαν υπαλλήλους της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ ώστε να τους αναγκάσουν να δηλώσουν ψευδώς, ότι η υπηρεσία έχει δεσμούς με τη Hamas και ότι το προσωπικό της συμμετείχε στην επιχείρηση Πλημμύρα του Al-Aqsa της 7ης Οκτωβρίου, δήλωσε η UNRWA και μεταφέρει η ιστοσελίδα Al Manar.
Οι ισχυρισμοί περιέχονταν σε μια έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ, την οποία εξέτασε το Reuters και η οποία χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2024 και η οποία περιγράφει λεπτομερώς τις μαρτυρίες για κακομεταχείριση σε ισραηλινή κράτηση που έκαναν Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί που εργάζονταν για την UNRWA. H δε ισραηλινή έκθεση δεν περιέχει στοιχεία εναντίον των ατόμων.
Η διευθύντρια επικοινωνίας της UNRWA, Juliette Touma, δήλωσε ότι η υπηρεσία σχεδίαζε να παραδώσει τις πληροφορίες της 11σέλιδης, αδημοσίευτης έκθεσης σε οργανισμούς εντός και εκτός του ΟΗΕ που ειδικεύονται στην τεκμηρίωση πιθανών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Όταν τελειώσει ο πόλεμος πρέπει να υπάρξει μια σειρά ερευνών για να εξεταστούν όλες οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε.

Εξαναγκασμένες ομολογίες υπό σοβαρούς ξυλοδαρμούς, waterboarding και απειλές κατά μελών των οικογενειών τους

Το έγγραφο αναφέρει ότι αρκετοί Παλαιστίνιοι υπάλληλοι της UNRWA είχαν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό κατοχής και πρόσθεσε ότι η κακομεταχείριση και η κακοποίηση που δήλωσαν ότι βίωσαν περιελάμβανε σοβαρούς σωματικούς ξυλοδαρμούς, πνιγμό με νερό και απειλές για βλάβη των μελών της οικογένειας.
«Τα μέλη του προσωπικού της Υπηρεσίας έχουν υποστεί απειλές και εξαναγκασμό από τις ισραηλινές αρχές κατά τη διάρκεια της κράτησής τους και πιέστηκαν να κάνουν ψευδείς δηλώσεις εναντίον της Υπηρεσίας, μεταξύ άλλων ότι η Υπηρεσία έχει σχέσεις με τη Hamas και ότι μέλη του προσωπικού της UNRWA συμμετείχαν στις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου 2023», αναφέρει η έκθεση.
Η UNRWA, η οποία παρέχει υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλες ζωτικής σημασίας υπηρεσίες στον παλαιστινιακό λαό, κατηγορήθηκε από τo Ισραήλ τον περασμένο Ιανουάριο ότι έχει διασυνδέσεις με την επιχείρηση «Πλημμύρα (ή Καταιγίδα) του Al-Aqsa» της Hamas, γεγονός που οδήγησε περισσότερες από 10 χώρες-χορηγούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά, να αναστείλουν την οικονομική υποστήριξη.

«Συγκρατημένα αισιόδοξος»

Αργά το Σάββατο, ο επικεφαλής του οργανισμού δήλωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι ορισμένοι δωρητές θα αρχίσουν να τον χρηματοδοτούν και πάλι εντός εβδομάδων, προειδοποιώντας ότι «κινδυνεύει να πεθάνει» μετά τους ισραηλινούς ισχυρισμούς για υποτιθέμενες διασυνδέσεις με τη Hamas.
«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι εντός των επόμενων εβδομάδων, και επίσης μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Catherine Colonna, ορισμένοι δωρητές θα επιστρέψουν», δήλωσε ο επικεφαλής της UNRWA Philippe Lazzarini σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTS, η οποία μεταδόθηκε το Σάββατο.
Ο Lazzarini δήλωσε στο RTS ότι η UNRWA «κινδυνεύει με θάνατο, κινδυνεύει με διάλυση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης