Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Δεύτερη πιο μίζερη χώρα στον κόσμο η Βρετανία – Μόνο στο Ουζμπεκιστάν είναι χειρότερα

Έρευνα: Δεύτερη πιο μίζερη χώρα στον κόσμο η Βρετανία – Μόνο στο Ουζμπεκιστάν είναι χειρότερα
Ένα όχι και τόσο παράλογο συμπέρασμα
Το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίστηκε ως το δεύτερο πιο μίζερο μέρος στον κόσμο για τους πολίτες, σύμφωνα με έρευνα «Mental State of the Year report» για την ψυχική υγεία, της ΜΚΟ Sapien Labs.
Μάλιστα, μόνο το Ουζμπεκιστάν κατατάσσεται χαμηλότερα από το Ηνωμένο Βασίλειο στον εν λόγω παγκόσμιο δείκτη ψυχικής ευεξίας.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εξέτασε τα αποτελέσματα από 500.000 ερωτηθέντες, από 71 χώρες, για το πώς η εσωτερική κατάσταση των ανθρώπων «επηρεάζει την ικανότητά τους να λειτουργούν στο πλαίσιο της ζωής τους».
Στη συνέχεια, το think tank συνέκρινε τις χώρες δίνοντάς τους μια βαθμολογία.
Οι βαθμολογίες κάτω από το 0 αντιπροσωπεύουν στενοχώρια ή αγωνία, οι βαθμολογίες μεταξύ 0 και 50 σημαίνουν αντοχή, 50-100 σημαίνει διαχείριση και 100 έως 200 σημαίνει επιτυχία ή ευημερία.
Η Βρετανία σημείωσε ένα θλιβερό σκορ 49 συνολικά, ενώ ο μέσος όρος μεταξύ όλων των χωρών ήταν 65.
Ήταν επίσης μια στενή σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νότιας Αφρικής σχετικά με το ποιος είχε το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων που ταλαιπωρούνται ή αγωνίζονται (35%).
Παρά το γεγονός ότι είναι μια ανεπτυγμένη χώρα με μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, οι Βρετανοί εξακολουθούν να είναι είναι πιο μίζεροι από εκείνους που ζουν μέσα από έντονες ανθρωπιστικές καταστροφές (όπως αυτές στην Υεμένη).
Στην πραγματικότητα, η Υεμένη εξασφάλισε υψηλότερη βαθμολογία από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Αυστραλία, με 59 για την ψυχική ευεξία.
Κατά κάποιο τρόπο, τα αποτελέσματα δεν προκαλούν έκπληξη. Εξάλλου, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας διαπίστωσε ότι η συνολική προσωπική ευημερία σε ολόκληρη τη χώρα μειώθηκε πέρυσι.
Η χώρα, εκτός από τον πάντα συννεφιασμένο καιρό, βρίσκεται εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, πανάκριβων κατοικιών, μετά την οανδημία, ενώ, πλέον, αποτελεί και την άτυπη πρωτεύουσα της πολιτικής ορθότητας και της woke κουλτούρας.
Όμως, οι ερευνητές συμπέραναν ότι γενικότερα οι πλούσιες δυτικές χώρες είχαν χαμηλή βαθμολογία...
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-03-11_211417.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης