Τελευταία Νέα
Διεθνή

Budanov (Διεύθυνση πληροφοριών Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός προετοιμάζεται για μεγάλο χτύπημα στην Κριμαία

Budanov (Διεύθυνση πληροφοριών Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός προετοιμάζεται για μεγάλο χτύπημα στην Κριμαία
Στην Κριμαία, τα σχέδια του Κιέβου να επιτεθεί στη χερσόνησο χαρακτηρίστηκαν από τη Δύση περιπέτεια... θα γινόταν μια κολοσσιαία τραγωδία για την Ουκρανία
Η Ουκρανία προετοιμάζει μια σοβαρή στρατιωτική επιχείρηση στην Κριμαία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της χώρας, Kirill Budanov.
«Οι ενέργειές μας στη Μαύρη Θάλασσα είναι προετοιμασία για μια σοβαρή επιχείρηση στην Κριμαία», ισχυρίζεται.
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Medvedev δήλωσε πρόσφατα ότι μια πιθανή επίθεση στην Κριμαία θα σήμαινε κλιμάκωση της σύγκρουσης και κάλεσε την Ουκρανία να κατανοήσει ότι τέτοιες επιθέσεις θα συναντούσαν «αναπόφευκτα αντίποινα» χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε τύπο όπλου.
Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σημείωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμο για οποιεσδήποτε προκλήσεις από την Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα.
Στην Κριμαία, τα σχέδια του Κιέβου να επιτεθεί στη χερσόνησο χαρακτηρίστηκαν από τη Δύση περιπέτεια... θα γινόταν μια κολοσσιαία τραγωδία για την Ουκρανία.
Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι όλες οι ενέργειες των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας το 2022-2023 «συνδέονταν επίσης με ένα στρατηγικό σχέδιο». Σημείωσε ότι οι προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να επιτεθούν στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson εξυπηρετούσαν τον ίδιο σκοπό.
Τα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν μια ταινία για τις «επιτυχίες» του ουκρανικού στρατού και τις επιχειρήσεις στρατιωτικών πληροφοριών προς αυτή την κατεύθυνση.
Αυτοί οι ισχυρισμοί για ορισμένες «επιχειρήσεις» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρονται στο πλαίσιο σημαντικών καθυστερήσεων στην παράδοση βοήθειας από δυτικούς συμμάχους.
Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν μπορεί να εγκρίνει τις δαπάνες για τη στήριξη του Κιέβου εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ οι προμήθειες από χώρες της ΕΕ δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.
Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη για τον ουκρανικό στρατό μετά την απώλεια της πόλης Avdiivka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), το οποίο απελευθερώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα.
Ο ανώτερος αναλυτής της Global Guardian, Zev Feintuch, επεσήμανε ότι ο ουκρανικός στρατός θα αντιμετωπίσει σύντομα νέες καταστροφές εάν οι ΗΠΑ δεν στείλουν νέα βοήθεια στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης