Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google: Απέλυσε υπάλληλό της επειδή φώναξε ... «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» σε τεχνολογικό συνέδριο

Google: Απέλυσε υπάλληλό της επειδή φώναξε ... «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» σε τεχνολογικό συνέδριο
Διαμαρτυρήθηκε δημόσια για τη συνεργασία της Google στο Project Nimbus, το έργο υπολογιστικού cloud του ισραηλινού στρατού
Η Google απέλυσε πρόσφατα έναν μηχανικό διότι εξέφρασε φιλοπαλαιστινικά αισθήματα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ισραηλινής τεχνολογικής βιομηχανίας, Mind The Tech, στη Νέα Υόρκη.
Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του Barak Regev, Διευθύνοντος Συμβούλου της Google στο Ισραήλ, ο υπάλληλος διαμαρτυρήθηκε δημόσια για τη συνεργασία της Google στο Project Nimbus, το έργο υπολογιστικού cloud του ισραηλινού στρατού.
«Είμαι μηχανικός λογισμικού της Google και αρνούμαι να κατασκευάσω τεχνολογία που ενισχύει τη γενοκτονία, το απαρτχάιντ ή την επιτήρηση», φώναξε πριν παρέμβει η ασφάλεια της εταιρείας.
Πρόσθεσε, «το Project Nimbus θέτει σε κίνδυνο τα μέλη της Παλαιστινιακής κοινότητας... Μην θολώνετε για το απαρτχάιντ. Μην τεχνολογείτε για το απαρτχάιντ. Ελεύθερη Παλαιστίνη Ελεύθερη Παλαιστίνη!»
Από την πλευρά της, η Google επιβεβαίωσε την απόλυση του υπαλλήλου, όπως αναφέρθηκε αρχικά από το CNBC, ανακοινώνοντας: «Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας υπάλληλος διέκοψε έναν συνάδελφο που έκανε μια παρουσίαση - παρεμβαίνοντας σε μια επίσημη εκδήλωση που χρηματοδοτείται από την εταιρεία. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι εντάξει, ανεξάρτητα από το πρόβλημα, επομένως ο υπάλληλος απολύθηκε λόγω παραβίασης των πολιτικών μας.»
Η οργάνωση No Tech For Apartheid, που έχει αντιταχθεί στο Project Nimbus, καταδίκασε σήμερα την απόλυση του μηχανικού.
«Οι στόχοι της Google είναι ξεκάθαροι: Η εταιρεία προσπαθεί να φιμώσει τους εργαζόμενους για να κρύψουν τις ηθικές τους αδυναμίες», τονίζει η οργάνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης