Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγώνει ενεργειακό deal - Αναστολή στις συζητήσεις BP, Abu Dhabi National Oil Company για το 50% της NewMed (Ισραήλ)

Παγώνει ενεργειακό deal - Αναστολή στις συζητήσεις BP, Abu Dhabi National Oil Company για το 50% της NewMed (Ισραήλ)
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η BP και η Adnoc θα αγόραζαν το 50% στην ισραηλινή εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου
Στον… πάγο μπαίνουν οι συζητήσεις των BP και Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) με την ισραηλινή εταιρεία φυσικού αερίου, NewMed, λόγω των περιφερειακών αναταράξεων.
Οι τρεις εταιρείες «συμφώνησαν, λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί το εξωτερικό περιβάλλον, να αναστείλουν τις συζητήσεις σε σχέση με την προτεινόμενη συναλλαγή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της NewMed. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι BP και Adnoc θα αγόραζαν το 50% της NewMed.
Η τιμή της μετοχής της NewMed υποχώρησε έως και 8% στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ κατά την έναρξη της ημέρας διαπραγμάτευσης.
Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι η BP και η Adnoc «επανέλαβαν [το] ενδιαφέρον τους για την προτεινόμενη συναλλαγή», υποδεικνύοντας ότι η συμφωνία δεν έχει οριστικά φύγει από το τραπέζι. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα παραμείνει σε αναστολή έως ότου τερματιστεί ή οι συνομιλίες αναζωπυρωθούν εκ νέου.
«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν ή ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στο μέλλον», ανέφερε.

Η συμφωνία

Η αρχική προσφορά αγοράς μεριδίου είχε ανακοινωθεί σχεδόν ακριβώς πριν από ένα χρόνο, στα τέλη Μαρτίου, και θα οδηγούσε σε κοινή εξαγορά από την BP και την Adnoc ύψους 2 δισ. δολαρίων για το 50% του μεριδίου της ισραηλινής εταιρείας. Η κίνηση αυτή θα παρείχε στους πετρελαϊκούς κολοσσούς της Βρετανίας και των Εμιράτων πρόσβαση στον αναπτυσσόμενο ενεργειακό τομέα του Ισραήλ και σε περισσότερα από τα πλούσια αποθέματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.
Τότε, η BP και η Adnoc δήλωσαν ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε μια κοινή επιχείρηση των δύο εταιρειών που θα επικεντρωθεί στην «ανάπτυξη φυσικού αερίου σε διεθνείς περιοχές αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου». Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα μια ξεχωριστή κοινοπραξία φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης