Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα δικαστική νίκη του Donald Trump - Αποσύρθηκαν 6 κατηγορίες

ΗΠΑ: Νέα δικαστική νίκη του Donald Trump - Αποσύρθηκαν 6 κατηγορίες
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Fulton δεν εντόπισε ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του πρώην προέδρου για αυτές τις 6 κατηγορίες
Ένας δικαστής της κομητείας Fulton στη Georgia απέρριψε 6 από τις 41 κατηγορίες που είχαν ασκηθεί εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020.
Κάτι τέτοιο καταμαρtυράται από τα νέα έγγραφα που έχουν εισαχθεί στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων των δικαστηρίων της Georgia.
Οι αποσυρθείσες διώξεις αφορούν στο σκέλος της υποκίνησης σε παραβίαση του όρκου από δημόσιους λειτουργούς.
«Σε αυτά τα έξι σημεία περιλαμβάνονται όλες οι κύριες ενδείξεις των εγκλημάτων, αλλά δεν περιέχονται επαρκείς λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της διάπραξής τους», προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου.
Επισημαίνεται ότι στις 14 Αυγούστου 2023, ξεκίνησε στο δικαστήριο της κομητείας Fulton στη Georgia, η μεγάλη δίκη κατά του Trump για παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2020 από τον πρώην πρόεδρο.
Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Trump, ως μέλος «εγκληματικής οργάνωσης», κατέβαλε προσπάθειες να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, τα οποία έφεραν τον Joe Biden πρώτο.
Αυτή η οργάνωση, όπως τουλάχιστον υποδηλώνει το κατηγορητήριο, λειτουργούσε στη Giorgia καθώς και σε άλλες πολιτείες όπως η Αριζόνα, το Μίσιγκαν, το Νέο Μεξικό, το Ουισκόνσιν και τη μητροπολιτική περιοχή της Περιφέρειας της Κολούμπια.
Συνολικά, διώκονται 19 άτομα για 41 κατηγορίες.
Μια νέα δίκη επί της ουσίας σε δικαστήριο της Giorgia εναντίον του Τραμπ είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2023, ωστόσο, αναβλήθηκε επ' αόριστον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης