Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wilders (Ολλανδία): Δεν θα γίνω πρωθυπουργός, δεν με στηρίζουν

Wilders (Ολλανδία): Δεν θα γίνω πρωθυπουργός, δεν με στηρίζουν
Ο Geert Wilders δημοσίευσε στο X ότι ήθελε ένα «δεξιό υπουργικό συμβούλιο... λιγότερο άσυλο και μετανάστευση. Οι Ολλανδοί προηγούνται».
Πως δεν θα γίνει πρωθυπουργός δήλωσε ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς Geert Wilders την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, παρά την εκπληκτική νίκη του στις εκλογές τον Νοέμβριο, λόγω έλλειψης υποστήριξης σε όλο το πολιτικό φάσμα.
«Μπορώ να γίνω Πρωθυπουργός μόνο εάν το υποστηρίξουν ΟΛΑ τα κόμματα του συνασπισμού. Αυτό δεν συνέβη», δήλωσε ο Wilders στο X.
«Η αγάπη για τη χώρα και τους ψηφοφόρους μου είναι μεγαλύτερη και πιο σημαντική από τη δική μου θέση».
Η ανακοίνωση ήρθε την παραμονή μιας πολυαναμενόμενης έκθεσης για τις συνομιλίες για τον ολλανδικό συνασπισμό, εν μέσω εικασιών για μια σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τεχνοκρατική κυβέρνηση.
Ο άνδρας που επιβλέπει τις διαπραγματεύσεις, ο Kim Putters, είπε ότι τα αντιμαχόμενα μέρη ήταν έτοιμα να κάνουν το «επόμενο βήμα» μετά από δύο ημέρες «καλών και έντονων» συνομιλιών.
Ο Wilders δημοσίευσε στο X ότι ήθελε ένα «δεξιό υπουργικό συμβούλιο... λιγότερο άσυλο και μετανάστευση. Οι Ολλανδοί προηγούνται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης