Τελευταία Νέα
Διεθνή

Starship: Στο διαστημόπλοιο του Musk η παγκόσμια προσοχή - Τι συνέβη στην τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση (vid)

Starship: Στο διαστημόπλοιο του Musk η παγκόσμια προσοχή - Τι συνέβη στην τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση (vid)
Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από τις εγκαταστάσεις της Starbase κοντά στην παραλία Boca Chicaτου Νότιου Τέξας
Την τρίτη δοκιμή του διαστημοπλοίου Starship επιχείρησε σήμερα, 14/3 η SpaceX του Αμερικάνου δισεκατομμυριούχου Elon Musk.
Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από τις εγκαταστάσεις της Starbase κοντά στην παραλία Boca Chica στο Νότιο Τέξας.

Τι γνωρίζουμε για την εκτόξευση


Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, η SpaceX έχασε ταυτόχρονα δύο βασικά μέσα επικοινωνίας: Αφενός την επαφή με το Starlink, την υπηρεσία διαδικτύου της SpaceX, και αφετέρου με το TDRSS – ή αλλιώς το σύστημα εντοπισμού του δορυφόρου.
Η ταυτόχρονη απώλεια και των δύο υποδεικνύει ότι το Starship μπορεί ακόμα και να έχει διαλυθεί.
Ο Dan Huot της SpaceX ανέφερε: «Δεν υπάρχει εκτόξευση σήμερα, αλλά και πάλι απλά είναι απίστευτο να βλέπουμε πόσο πιο μακριά φτάσαμε αυτή τη φορά».


Ωστόσο, σημειώνεται ότι SpaceX έχασε επαφή με το Starship καθώς και με τον εκτοξευτήρα Super Heavy πολύ νωρίτερα κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων δοκιμών πτήσης.
Η SpaceX θεωρεί συνήθως τις αποτυχίες κατά τη διάρκεια αυτών των πρώιμων δοκιμαστικών πτήσεων ως φυσιολογικό κομμάτι της διαδικασίας.
Άλλωστε, στόχο αυτών των δοκιμαστικών εκτοξεύσεων αποτελεί η συγκέντρωση κρίσιμων δεδομένων, ώστε οι μηχανικοί να επανέλθουν βελτίωνοντας έτι περαιτέρω το Starship, με το βλέμμα στις μελλοντικές αποστολές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης