Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (ΕΚΤ): Τα επόμενα 2 χρόνια θα είναι καλά για την οικονομική ανάπτυξη

Rehn (ΕΚΤ): Τα επόμενα 2 χρόνια θα είναι καλά για την οικονομική ανάπτυξη
Ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προφανείς λόγοι για τους οποίους τα μέτρα προσαρμογής δεν μπορούν να ληφθούν από την άποψη της κυκλικής πολιτικής
Την εκτίμηση ότι το 2025 και το 2026 θα είναι καλές χρονιές για την οικονομική ανάπτυξη εξέφρασε ο Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος το δ.σ. της ΕΚΤ, Olli Rehn.
Μιλώντας στο Kauppalehti για τις μειώσεις των επιτοκίων, σημείωσε ότι «τα μέτρα θα αρχίσουν να έχουν αντίκτυπο από το επόμενο έτος και μετά. Το επόμενο και το μεθεπόμενο έτος προβλέπεται ήδη να είναι αρκετά καλά έτη για την ανάπτυξη. Επομένως, δεν υπάρχουν προφανείς λόγοι για τους οποίους τα μέτρα προσαρμογής δεν μπορούν να ληφθούν από την άποψη της κυκλικής πολιτικής».
Όσον αφορά τις προοπτικές του ΑΕΠ της Φινλανδίας, ο Rehn επεσήμανε ότι σε σύγκριση με την εκτιμώμενη αναλογία του ΑΕΠ τον Δεκέμβριο, η οποία ανερχόταν σε 3,7%, «η ενδιάμεση πρόβλεψη δίνει τώρα μια ασθενέστερη προοπτική», η οποία θα δημιουργήσει «προσαρμογές» από την κυβέρνηση σε νέα μέτρα για την εξοικονόμηση πόρων και τη φορολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης