Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Απορρίφθηκε η πρόταση εξαίρεσης της εισαγγελέως που άσκησε δίωξη στον Trump

HΠΑ: Απορρίφθηκε η πρόταση εξαίρεσης της εισαγγελέως που άσκησε δίωξη στον Trump
Απορρίφθηκε η πρόταση εξαίρεσης της εισαγγελέως που άσκησε δίωξη στον Donald Trump για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Τζόρτζια
Ο δικαστής που θα προεδρεύσει στη δίκη του Donald Trump και των 14 συγκατηγορουμένων του για την παράνομη απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτεία της Τζόρτζια το 2020 απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως Fanny Willis, όμως έθεσε ορισμένες προϋποθέσεις για να παραμείνει στην υπόθεση.
Ο δικαστής Scott MacAfee κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη «σύγκρουση συμφερόντων» επειδή η Willis είχε συνάψει δεσμό με έναν δικηγόρο στον οποίο είχε αναθέσει την υπόθεση.
Ωστόσο, κρίνοντας ότι διέπραξε «ατόπημα» και καταγγέλλοντας την «τεράστια έλλειψη κρίσης» εκ μέρους της Willis, την κάλεσε είτε να αποσυρθεί η ίδια με όλη την ομάδα της, είτε να αποσύρει τον υφιστάμενό της, τον Nathan Wade, στον οποίο είχε αναθέσει καθήκοντα ειδικού εισαγγελέα για να χειριστεί την υπόθεση του Trump.
Σε βάρος του Trump, του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου απέναντι στον Δημοκρατικό απερχόμενο πρόεδρο Joe Biden, εκκρεμούν τέσσερις διαφορετικές ποινικές δίκες. Ο ίδιος προσπαθεί, με αλλεπάλληλες προσφυγές, να καθυστερήσει την εκδίκαση όσο περισσότερο μπορεί, ει δυνατόν για μετά τις εκλογές. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη δίκη του στην Τζόρτζια.
Οι τέσσερις από τους 19 κατηγορούμενους στη δίκη αυτή έχουν ήδη δηλώσει ένοχοι. Καταδικάστηκαν σε μικρές ποινές με αναστολή, με αντάλλαγμα την κατάθεσή τους στη μελλοντική δίκη των υπολοίπων. Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του Trump είναι ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του, ο Rudi Giuliani και ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους.
Ο Trump, που δηλώνει αθώος, κατηγορείται για παράνομη άσκηση πιέσεων σε πολιτειακούς αξιωματούχους ώστε να ανατρέψουν την ήττα του από τον Μπάιντεν στις εκλογές του 2020 στην Τζόρτζια.
Η Willis και ο Wade κατέθεσαν σε αυτήν τη δίκη ότι η σχέση τους ξεκίνησε μετά την πρόσληψη του τελευταίου. Οι εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι ο δεσμός τους δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση γιατί δεν έβλαψε τους εναγόμενους.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κατηγορούσαν τους εισαγγελείς για ψευδορκία, επιμένοντας ότι σύναψαν σχέση πριν από την πρόσληψη του Wade.
Σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι του Trump παρουσίασαν δεδομένα εντοπισμού του κινητού τηλεφώνου του Wade, υπονοώντας ότι επισκέφθηκε πολλές φορές τα βράδια το σπίτι της Willis, προτού να τον διορίσει εκείνη ειδικό εισαγγελέα.
Σήμερα, ένας δικηγόρος του πρώην προέδρου είπε ότι η ομάδα του θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα» για να απορριφθεί η υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης