Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Διέρρευσαν μυστικά έγγραφα για την καταστροφή των αρμάτων μάχης M1A1SA Abrams στην Ουκρανία

Αποκάλυψη: Διέρρευσαν μυστικά έγγραφα για την καταστροφή των αρμάτων μάχης M1A1SA Abrams στην Ουκρανία
Μεταξύ άλλων, υπήρχαν επίσης, αμερικανικά βλήματα M829A2 με πυρήνες απεμπλουτισμένου ουρανίου
Έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από την ομάδα χάκερ Beregini στο Telegram παρείχαν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις πρόσφατες απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής των αρμάτων μάχης M1A1SA Abrams.
Σύμφωνα με στοιχεία που ετοίμασε η διοίκηση της 47ης ταξιαρχίας, ένας διοικητής τανκ σκοτώθηκε και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, ειδικά στα μάτια.
Η καταστροφή δυτικών αρμάτων μάχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ήρθε ως αποτέλεσμα χτυπημάτων από κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους και από ενέργειες drones καμικάζι.
Τα έγγραφα περιγράφουν λεπτομερώς τις απώλειες, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των πυργίσκων τανκς, καθώς και πληροφορίες για τα πυρομαχικά, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονα γερμανικά βλήματα υποδιαμετρήματος διάτρησης θωράκισης DM63A1 με πυρήνες βολφραμίου.
Μεταξύ άλλων, υπήρχαν επίσης, αμερικανικά βλήματα M829A2 με πυρήνες απεμπλουτισμένου ουρανίου και σωρευτικά βλήματα κατακερματισμού M830A1 και M1028.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην καταστροφή του επιθετικού οχήματος εκκαθάρισης M1150 ABV, που κατασκευάστηκε με βάση το άρμα M1 Abrams.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η απώλεια του οχήματος προκλήθηκε από την πυρκαγιά του απομακρυσμένου συστήματος αποναρκοθέτησης M58 MICLIC που περιείχε πλαστικό εκρηκτικό C4.
Συνολικά, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν τέσσερα άρματα μάχης M1A1SA Abrams και δύο οχήματα εκκαθάρισης επίθεσης M1150 ABV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης