Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Νέα κυβέρνηση υπό την ΥΠΕΞ Gabriel στη θέση του παραιτηθέντος Denkov

Βουλγαρία: Νέα κυβέρνηση υπό την ΥΠΕΞ Gabriel στη θέση του παραιτηθέντος Denkov
«Ελπίζω ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία»
Σχετικά Άρθρα
Νέα κυβέρνηση συμφώνησε να σχηματίσει η Mariya Gabriel του κεντροδεξιού κόμματος GERB, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Nikolai Denkov στις 5 Μαρτίου 2024.
Η παραίτηση του Denkov άνοιξε το δρόμο για το κόμμα GERB να ηγηθεί της κυβέρνησης για εννέα μήνες, όπως συμφωνήθηκε μετά τις εκλογές του περασμένου έτους.
«Αποδέχομαι αυτή την εντολή με αίσθημα ευθύνης, καθώς η Βουλγαρία χρειάζεται σταθερότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Gabriel, η οποία είναι, επίσης, πρώην Ευρωπαία επίτροπος για την ψηφιακή οικονομία
Λίγα λεπτά αργότερα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» ζήτησε 24 ώρες για να συζητήσει τις λεπτομέρειες.
«Ελπίζω ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία, δεν έχουμε διαφορές σχετικά με τις προτεραιότητες της χώρας», δήλωσε.
Το GERB και το φιλοδυτικό μπλοκ υπό την ηγεσία του «Συνεχίζουμε την Αλλαγή», το οποίο εκπροσωπεί ο Denkov, συμφώνησαν πέρυσι ότι η Gabriel θα αναλάβει την πρωθυπουργία, μετά την ολοκλήρωση της εννεάμηνης θητείας του Denkov.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το GERB δήλωσε ότι η Gabriel θα πρέπει να διατηρήσει τη θέση της ως υπουργός Εξωτερικών, ενώ είναι πρωθυπουργός και πρότεινε εναλλαγή κάθε 15 μήνες αντί για εννέα μήνες.
Στις εκλογές του περασμένου Απριλίου, το GERB ήρθε πρώτο, κερδίζοντας 69 έδρες στο κοινοβούλιο των 240 εδρών. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία του «Συνεχίζουμε να Αλλάζουμε» κέρδισε 64 έδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης