Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA) για γαλλικό στρατό στην Ουκρανία: Αν ο Macron το αποτολμήσει στο Παρίσι δεν θα ξυπνήσουν ποτέ...

Scott Ritter (πρώην CIA) για γαλλικό στρατό στην Ουκρανία: Αν ο Macron το αποτολμήσει στο Παρίσι δεν θα ξυπνήσουν ποτέ...
Πυρηνική καταστροφή «μέσα σε λίγες μόλις μέρες» βλέπει ο πρώην αξιωματικός της CIA, εφόσον η Γαλλία στείλει στρατό στην Ουκρανία
Η εμφάνιση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, εκτιμά ο πρώην αξιωματικός της CIA και επιθεωρητής του ΟΗΕ Scott Ritter, μιλώντας στην εκπομπή Judging Freedom.
«Δεν θα ξυπνήσουν οι Γάλλοι», σημείωσε ο Ritter.
Με αυτό τον τρόπο σχολίασε τα λόγια ενός δημοσιογράφου που εξέφρασε αμφιβολίες ότι οι Γάλλοι θα ήθελαν πραγματικά «να παρασυρθούν σε πόλεμο και να ξυπνήσουν ένα πρωί και να δουν το Παρίσι να καταστρέφεται».
Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είχε προειδοποιήσει ότι η ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα επιφέρει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες, «ακόμη και ανεπανόρθωτες».
Επισημαίνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, μετά τα τη διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι, δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων δυτικών χωρών στην Ουκρανία, ως ανάχωμα στη ρωσική επέλαση.
Σχολιάζοντας την εν λόγω εξέλιξη, ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Sergei Naryshkin, αποκάυψε ότι, σύμφωνα με τη Μόσχα, ο αριθμός αυτού του σώματος θα μπορούσε να είναι περί τα 2.000 άτομα.
Όπως σημείωσε ο ίδιος ο Peskov, ο Macron ήταν αρκετά συνεπής τις τελευταίες εβδομάδες στην ιδέα του να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, επομένως δύσκολα μπορεί κανείς να προσπαθήσει να τον παρερμηνεύσει.
Τέλος, τόνισε με νόημα ότι η Μόσχα συνεχίζει να παρακολουθεί αυτή την κατάσταση πολύ προσεκτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης