Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλος Στρατηγός: Η υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία μπορεί να υπερβεί την απλή παράδοση των όπλων

Γάλλος Στρατηγός: Η υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία μπορεί να υπερβεί την απλή παράδοση των όπλων
Οι δηλώσεις του επικεφαλής του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Thierry Burkhard
Σχετικά Άρθρα
«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι ικανοί να πάρουν τα ρίσκα για να εγγυηθούν την ασφάλεια στην Ευρώπη την ερχόμενη δεκαετία», ανέφερε σήμερα 21/3 ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, Στρατηγός Thierry Burkhard.
«Η δυτική υποστήριξη στην Ουκρανία μπορεί να υπερβεί την απλή παράδοση των όπλων» είπε, σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου Emmanuel Macron ο οποίος εκτίμησε ότι «δεν αποκλείεται» χερσαία ανάπτυξη στρατευμάτων.
«Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μας αφορά δευτερευόντως. Μας αφορά γιατί εμπλεκόμαστε στις συνέπειές του», δήλωσε ο Thierry Burkhard, υποδεχόμενος στο Παρίσι τον Σουηδό ομόλογό του.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του γαλλικού γενικού επιτελείου, το Κίεβο δεν ζητεί υποστήριξη όσον αφορά δύναμη στρατιωτών, αλλά το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα. «Ο ουκρανικός στρατός πολεμά πολύ γενναία, ήδη με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα. Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν η Ρωσία θα σταματήσει να επιτίθεται» είπε.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin βάσισε τη στρατηγική του στην ιδέα ότι οι Δυτικοί δεν θα πάνε ποτέ στην Ουκρανία αλλά θα περιοριστούν να προμηθεύουν όπλα. Πρέπει να του δείξουμε ότι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτή τη λογική για να πάει μέχρι τέλους, γιατί η ιδέα αυτή δεν είναι σωστή».
«Η πρόθεση του (Γάλλου) προέδρου της Δημοκρατίας είναι να κάνει τον Vladimir Putin να καταλάβει ότι έχουμε επίγνωση του τί παίζεται στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο στρατηγός Thierry Burkhard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης