Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Nebenzya (Ρωσία): Κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης λόγω των ισραηλινών πληγμάτων στη Συρία

Προειδοποίηση Nebenzya (Ρωσία): Κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης λόγω των ισραηλινών πληγμάτων στη Συρία
Η Ρωσία ανησυχεί για την εντατικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία
Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε στόχους στη Συρία παραβιάζουν τους θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου, κατήγγειλε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebenzya.
"Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την εντατικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, ιδίως από την περιοχή της Γαλάζιας Γραμμής.
Τέτοιες ανεύθυνες ενέργειες δημιουργούν τον κίνδυνο η Συρία, καθώς και μια σειρά από γειτονικές της χώρες, να παρασυρθούν σε μια πλήρους κλίμακας περιφερειακή αντιπαράθεση.
Καταδικάζουμε σθεναρά τις επιθέσεις αυτές κατά της Συρίας και τις θεωρούμε κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας και των θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου", επισήμανε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ανθρωπιστική κρίση

"Έχουμε επίσης λάβει υπόψη μας το γεγονός ότι τα ισραηλινά πλήγματα οδηγούν σε σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειες, στις οποίες θα πρέπει να αντιδράσουν τα θεσμικά όργανα του ΟΗΕ. Τούτου λεχθέντος, η σιωπή των δυτικών συναδέλφων μας μοιάζει υποκριτική, διότι σίγουρα αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που απορρέουν από αυτό που συμβαίνει τώρα", τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το TASS.
Ο Nebenzya πρόσθεσε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση στη Συρία.
"Η ενεργή εξωτερική παρέμβαση, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ξένη παρουσία στο βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, αυξάνει τις επιπτώσεις μιας απότομης αύξησης των εντάσεων στα σύνορα Συρίας-Ισραήλ", σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης